HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Lissel: szia! nagyon jó történet!!! :D ti ketten vagytok a kedvenc íróim :D (Assa & Mellons) (2012.07.29. 12:06) Assa ajándéka - második rész
  • mabym: Végre rájöttem hogy kell kommentet írni :D Bocsi hogy idáig tartott :) Nagyon nagyon örülök hogy e... (2010.04.25. 00:04) Nusika93 ajándéka
  • mabym: Nahát :) Végül is igaz. És úgy látom nem csak nekem tetszik ennyire! :D Nagyon ügyes vagy és még ... (2010.04.25. 00:01) mabym ajándéka
  • Tiszy: Jaj én meg tökre várom. :D:D Direkt fogalmaztam meg úgy ezt az ötletet, hogy őket is lehessen írni... (2010.02.27. 14:41) Tiszy ajándéka - 2. rész
  • Robin Mors: Nekem megvannak még, amiket kértél. :D Szerintem még majd hétvégén kijavítom ezt (valószínűleg csa... (2010.02.27. 12:21) Tiszy ajándéka - 2. rész
  • Utolsó 20

Címkék

2008.11.26. 22:19 Merengő Adminok

Szabályzat

Kedves merengők!

Ezennel megrendezzük a Merengő első „Kívánság-üst” játékát! Annak feltételeit, hogy a játékban miként vehetsz részt, lentebb olvashatod. Először lássuk, miről is van pontosan szó!

Valószínűleg mindenki ismeri a „beledobjuk a neveket egy kalapba, majd kihúzzuk, hogy kit ajándékozunk meg” típusú játékot. A Kívánság-üst játék is ehhez hasonló, csupán némileg kötöttebb szabályai vannak.

A játékban az ajándékozáson van a fő hangsúly. Minden egyes merengő, aki jelentkezik a játékra, egyúttal vállalja, hogy egy másik merengősnek ajándékba megír egy történetet, vagy megrajzol/megfest egy képet. Cserébe természetesen ő is kap ajándékba vagy egy fanficet vagy egy fanartot.

Hogy pontosan hogyan is zajlik mindez? Ha részt veszel a játékban, jelentkezésed során fel kell vázolnod három történet- és három kép alapot, amelyet szívesen kapnál ajándékba. Ezeket aztán bagolypostával (mugli nyelven: e-mail) kell elküldened nekünk majd a fanfic.hu@gmail.com címre. Mikor mindenkinek a „kívánságlistája” megérkezett az adminok boszorkánykonyhájába, ezeket véletlenszerűen összepárosítjuk, és kiküldjük egy másik jelentkezőnek, aki az összesen hat kívánság-lehetőségből kiválaszt egyet, teljes titokban elkészíti, és visszaküldi nekünk a megadott határidőre.

A beküldési határidő lejárta után minden nap felkerül majd egy történet vagy kép a Kívánság-üst játék blogjára (http://kivansagust.freeblog.hu/), amin csak az ajándékozott neve lesz olvasható; a szerző/alkotó kiléte a játék végéig (vagyis az utolsó felkerült történetig) titokban marad. A szerzők/alkotók inkognitója a legérdekesebb és legjobb része az ajándékozásnak, épp ezért nagyon fontos, hogy aki a játékban részt vesz, ügyeljen arra, hogy ne derüljön ki, kinek készíti az ajándékot. Senkinek se árulja el, ne verje nagy dobra, ne töltse fel az internetre - természetesen csak a játék idejéig. Utána azt kezd az alkotással, amit csak szeretne.

Meghirdetés: 2008. november 26.
Jelentkezés határideje: 2008. december 7.
A kívánságlisták kiküldése: 2008. december 10.
Az elkészült művek leadási határideje: 2009. január 10.
A játék vége a jelentkezők számától függ – minél többen neveznek, annál hosszabb lesz.


A jelentkezés menete:
Eme e-mail sablon alapján írd meg nekünk a jelentkezésed! A könnyebb átláthatóság kedvéért három nagyobb szegmensre bontjuk a jelentkezési sablont:

I. Formaságok
Ide jönnek az alapadatok rólad:
- Nickneved (azt a nicket add meg, amellyel a Merengőn szerepelsz)
- E-mail címed (aktív, létező mailcímet kérünk, amelyet gyakran csekkolsz)
- Korod
- Link a már publikált műhöz
Milyen link? Csak olyan merengő jelentkezhet a játékra, akinek van már legalább egy publikált története (msn-es fic, egyperces, drabble [félperces] vagy fordítás nem érvényes) vagy megjelentetett rajza/skicce stb. az interneten. Ezekhez kérünk linket, hogy ellenőrizni tudjuk, tényleg a jelentkező írta/rajzolta-e.

II. Kívánságlista
Ez a legizgalmasabb! Ide jön, hogy mit szeretnél kapni. Csak ötleteket írj, vázold fel nagy vonalakban, hogy mire vágynál. Így teret adsz annak, aki majd készíti a történetet vagy képet.
- Fic ötletek:
1.
2.
3.

- Rajzötletek:
1.
2.
3.

Pontosan hogyan is közöld, milyen sztorit/képet szeretnél? A jó leírás egyszerű, tömör és lényegre törő. Például: „Szeretnék egy Perselus/Hermione humoros sztorit, amelyben Hermione megpróbálja elcsábítani Pitont, mire ő azt hiszi, megőrült, ezért beutalja Hermionét a Szent Mungóba. Humoros sztori, happy end nem fontos.” Vagy hagyhatsz nagyobb teret az ajándékozódnak, és elég annyi is: „Perselus/Hermione humoros sztorit szeretnék”.
Nem kell a sablonokhoz ragaszkodnod, megadhatsz akár érdekesebb leírást is: "Dracónak két hete van arra, hogy nőül vegyen valakit, ha nem teszi, a király száműzi a birodalomból (alternatív univerzum, lehet 18-as, lehet slash, lehet bármi)."
Egy biztos: ne írd meg az ajándékozód helyett a történetet, csak egy-két támpontot adj meg neki!
Tehát ilyen leírást NE küldj, ez az ellenpéda:
"James és Lily valentinnapi bálra mennek, James kék öltönyt visel, Lily vörös, földig érő ruhát hatalmas dekoltázzsal. Jamesnek tetszik a ruha, de nem mer semmit mondani, mert félénk. James elkezdi szívatni Pitont, de Lily megvédi, ezért elkezdenek veszekedni mindenki előtt, és mindenki rájuk figyel, majd James megbántja Lilyt mire az sírva elrohan. Sirius azt mondja Jamesnek menjen utána, James hallgat rá és megtalálja Lilyt az egyik elhagyott osztályteremben, ahol bocsánatot kér és megcsókolja, majd másnap kézen fogva mennek le reggelizni..."

Rajz ötletekkel kapcsolatban: itt kérhetsz illusztrációt saját fichez, vagy kedvenc fichez, de megadhatsz párosítást vagy általad elképzelt jelenetet is. Ha már meglévő ficből konkrét jelenetet szeretnél, akkor adj linket a történethez, írd meg a fejezet számot, és mutasd be röviden a jelenetet, amiről képet szeretnél. Például: „Luciana_L MINDEN VÁLTOZIK c. ficéből szeretnék egy Jerome/Esmé jelenet-képet, link, fejezet szám, leírás.” Vagy a másik eshetőségnél: „Harry/Ron/Hermione a szellemszálláson”.


III. Ajánláslista és kikötések
Ezek után írj egy kicsit magadról! Először is azt tisztázd, hogy te magad írni szeretnél inkább vagy rajzolni. Ha mindkettőt, az még jobb!
Majd térj ki arra, hogy mit szeretnél vagy tudnál írni/rajzolni! (párosítás? műfaj? jellemzők?) Nyugodtan nevezz meg több variációt.
Azt is írd meg nekünk, mi az, amit semmiképpen sem szeretnél írni vagy rajzolni (slash, 18-as, horror, DM/HG stb.).
Slusszpoénként pedig kérünk, történet írásának esetén add meg a bétád nevét! Legalább egy emberrel nézesd át a történetet, hogy minél tökéletesebb legyen. Valamint ez azért is fontos, mert nem lenne szerencsés, ha a bétádhoz kerülne az ajándékod. Vagyis ezekre a kérdésekre várunk választ:
- Rajzolni vagy írni szeretnél? Esetleg mindkettőt?
- Mit tudsz, szeretnél írni/rajzolni?
- Mik a kikötéseid, ha vannak?
- Ki(k) lesz(nek) a bétá(i)d?

 

Mint azt fentebb már írtuk, jelentkezésedet december 7-ig kell elküldened a fanfic.hu@gmail.com címre. December 10-én lesd majd a postafiókod, mert aznap fogod megkapni annak a nevét és kívánságlistáját, akit Edevis kívánság-üstjéből húztunk ki neked.
A hat ötlet közül csak EGYET kell megcsinálnod. Te döntöd el, hogy írni vagy rajzolni szeretnél inkább. Ha valaki többet vállal (két sztorit írna, vagy írna és rajzolna egyszerre), az sem tilos, de a legfontosabbat ilyenkor is szem előtt kell tartani: határidőre (január 10) el kell küldeni a
fanfic.hu@gmail.com címre az elkészített „ajándékot”!


Már csak egy dologról kell szót ejtenünk: az
ajándékok formájáról!

Amennyiben történetet írsz majd, úgy a következőket kell figyelembe venned:
- a történetnek legalább 2000 szóból (=3-4 oldal) kell állnia (szavak számát az Eszközök/Szavak száma menüpontban lehet megnézni Wordben és OpenOfficban is),
- fájlformátuma Microsoft Word vagy kompatibilis verziói,
- betűtípusa Times New Roman legyen, 12-es betűmérettel,
- a történet tördelése az íróra van bízva, de ne nyomjatok minden sor után entert,
- a 2000 szó, és 3-4 oldal tördelés nélkül számítandó,
- maximum oldalszám nincs meghatározva,
- mindenféleképpen befejezett történetet küldjetek,
- azt tanácsoljuk, hogy próbáljatok novellaírására törekedni, hogy a határidőre biztosan elkészüljetek az ajándékkal. Akinek ez kevés, az írhat több fejezetes sztorit is.


Ha rajzot készítesz:
- a fájlformátum .jpg, vagy .png legyen
- maximum 600x800-as felbontással.


A határidő mindenkire érvényes, így ha beneveztél a játékba, úgy alakítsd a dolgaidat, kedves merengő, hogy elkészülhess 2009. január 10-ig!

A történetek az alábbi blogon lesznek publikálva: http://kivansagust.blog.hu/
A jelentkezéseket a következő e-mail címre várjuk:
fanfic.hu@gmail.com


Jószagú buborékok kísérjenek titeket utatokon, kedves merengők!

17 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kivansagust.blog.hu/api/trackback/id/tr29790467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Natalia Tena 2008.12.06. 15:35:22

És mi van ha nincs bétám hanem egyedül írom a történetet és csak az adminok ellenőrzik?

Larten 2008.12.06. 16:08:41

Kedves Natalia!

Az adminok nem ellenőrzik a történeteket. Ha nincs bétád, az se gond. De hiba nélkül küld el a történetet.

Larten

Nemesis · http://nemesishun.uw.hu 2008.12.07. 08:46:17

hahó. engem csak az érdekelne, hogy megkaptátok-é az ímélemet? :)

Larten 2008.12.07. 09:51:00

Kedves Nemesis!

Igen megkaptuk, és bocsi, az én hibám ez a bunkóság xD, hogy nem írtam mindenkinek egy köszi, megkaptuk a jelentkezést mailt...

Vhogy ez kiesett most nekem.

Bocsi

Nemesis · http://nemesishun.uw.hu 2008.12.07. 16:24:45

ugyan, se gond, végül is tisztázódott :)

brumbal 2008.12.08. 17:26:47

Először is érdeklődnék, hogy megkaptátok-e az e-mailemet.
Ezenkívül lenne egy kérdésem: engem az fog megajándékozni, akinek én adok ajándékot, vagy összevissza van a sorsolás (vagy hát kiválasztás)?

Larten 2008.12.08. 19:11:30

Kedves Brumbál!

Megkaptuk a jelentkezésedet, és nem páros ajándékozás lesz, hanem össze-vissza ajándékozás :)

Larten

draco girl 2009.01.19. 17:38:09

Sziasztok!

Csak azt szeretném tudni, hogy megérkezett-e a novellám amit tegnap küldtem, mert pár napig nem leszek, és ha nem ért oda, ma még újra tudom küldeni!
Köszi!

Draco Girl

tally 2009.01.20. 20:03:41

Halihó!

Azt szeretném megtudakolni, hogy a holnapi nap folyamán is lehet még küldeni a munkát, vagy még ma éjfélig kéne?

Luthien Lovemagic 2009.01.20. 20:33:40

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy megérkezett-e a novellám? A választ előre is köszi.

Üdv: Luthien Lovemagic

Merengő Adminok 2009.01.20. 21:04:01

@tally: Holnapi nap folyamán még lehet küldeni. A megjenítések, honapután kezdődnek.

noszi 2009.03.07. 14:20:04

Én sajnos lekéstem erről

noszi 2009.03.07. 14:20:41

Lesz jövőre is kívánság üst?

mDb (törölt) 2009.10.19. 23:13:51

Kedves adminok! Amióta regisztráltam a Merire [másfél éve], nem működik nálam a fórum [eddig folyton elfelejtettem szólni:$] - ha rákattintok, Critical Error-t és Debug Mode-ot jelez. Ezzel tudnánk kezdeni valamit? Megköszönném^^ Ugyanis idén nagyon szeretnék jelenzkezni az Üstre, nagyon jó ötlet: )

Jan Collie 2009.10.20. 17:42:21

kedves yume

megpróbáljuk orvosolni a problémát. javaslom, írj nekem mailt (jancollie@vipmail.hu), és megpróbálok segíteni. írd meg mi a pontos neved a fórumon. ha nem emlékszel rá, az nagyobb baj, akkor újra kell regelned. bár van a fórumon egy yume, az lennél te? yume001@citromail.hu a mailcíme. ha ez vagy, adok neked új jelszót, és valszeg be fogsz tudni lépni, még a neved is át tudom írni.

na, írj mailt, és akkor majd okosabbak leszünk, ok? :)

üdv

jan collie, admin, merengő fanfic
süti beállítások módosítása