HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Lissel: szia! nagyon jó történet!!! :D ti ketten vagytok a kedvenc íróim :D (Assa & Mellons) (2012.07.29. 12:06) Assa ajándéka - második rész
  • mabym: Végre rájöttem hogy kell kommentet írni :D Bocsi hogy idáig tartott :) Nagyon nagyon örülök hogy e... (2010.04.25. 00:04) Nusika93 ajándéka
  • mabym: Nahát :) Végül is igaz. És úgy látom nem csak nekem tetszik ennyire! :D Nagyon ügyes vagy és még ... (2010.04.25. 00:01) mabym ajándéka
  • Tiszy: Jaj én meg tökre várom. :D:D Direkt fogalmaztam meg úgy ezt az ötletet, hogy őket is lehessen írni... (2010.02.27. 14:41) Tiszy ajándéka - 2. rész
  • Robin Mors: Nekem megvannak még, amiket kértél. :D Szerintem még majd hétvégén kijavítom ezt (valószínűleg csa... (2010.02.27. 12:21) Tiszy ajándéka - 2. rész
  • Utolsó 20

Címkék

2009.10.18. 23:12 Merengő Adminok

Kívánság Üst 2009

Kedves merengő!

A tavalyi sikeres bemutatkozás után idén is megrendezzük a Kívánság üst játékot! Hogy mi is az a Kívánság üst? Bizonyára ismered a „beledobjuk a neveket egy kalapba, majd kihúzzuk, hogy kit ajándékozzunk meg” típusú játékokat. A Kívánság üst is ehhez hasonló, csupán némileg kötöttebb szabályai vannak.

A játékban az ajándékozáson van a fő hangsúly. Minden egyes merengő, aki jelentkezik a játékra vállalja, hogy egy másik merengőnek ajándékba megír egy történetet, vagy megrajzol/megfest egy képet. Cserébe természetesen ő is kap ajándékba vagy egy fanficet vagy egy fanartot.

Hogy pontosan hogyan is zajlik mindez? Ha részt veszel a játékban, jelentkezésed során fel kell vázolnod három történet- és három képalapot, amelyet szívesen kapnál ajándékba. Ezeket aztán - jelentkezésed többi információjával együtt természetesen, de erről majd később - be kell másolnod a Merengő fórumának idevágó topicjába. Mikor mindenkinek a „kívánságlistája” megérkezett, a játékot szervező adminok ezeket véletlenszerűen összepárosítják, és kiküldik egy másik jelentkezőnek, aki az összesen hat kívánság-lehetőségből kiválaszt egyet, teljes titokban elkészíti, és elküldi az adminoknak a megadott határidőre.

A beküldési határidő lejárta után minden nap felkerül majd egy történet vagy kép ide, a Kívánság üst játék blogjára, amin csak az ajándékozott neve lesz olvasható; a szerző/alkotó kiléte a játék végéig (vagyis az utolsónak felkerült történetig) titokban marad. A szerzők/alkotók inkognitója a legérdekesebb és legjobb része az ajándékozásnak, épp ezért nagyon fontos, hogy aki a játékban részt vesz, ügyeljen arra, hogy ne derüljön ki, kinek készíti az ajándékot. Senkinek se árulja el, ne verje nagy dobra, ne töltse fel az internetre - természetesen csak a játék idejéig. Utána azt kezd az alkotással, amit csak szeretne.

Itt vannak a legfontosabb információk:
A II. Kívánság üst játék meghirdetésének időpontja: 2009. október 18.
A jelentkezés helye és határideje: 2009. november 1. Merengő Fórum idevágó topicja
A kívánságlisták kiküldésének időpontja: 2009. november 3.
Az elkészült ajándékok leadási helye és határideje: 2009. december 27. fanfic.hu@gmail.com
A történetek és a fanartok a itt, a Kívánság üst blogján lesznek közzétéve.


Na, fölkeltettük az érdeklődésed? Jelentkeznél? Akkor olvasd el figyelmesen az alábbiakat, amelyben részletezzük, hogyan is add le a jelentkezésed a Fórum idevágó topicjában.

!Azonban ebbe a topicba mindenki nézzen be, és olvassa el az itt láthatóakat alaposan, mielőtt jelentkezne az Üstre, és eszerint alakítsa a jelentkezését!


A JELENTKEZÉS MENETE
Eme e-mail sablon alapján írd meg nekünk a jelentkezésed! A könnyebb átláthatóság kedvéért három nagyobb szegmensre bontjuk a jelentkezési sablont.

I. Formaságok
Ide jönnek az alapadatok rólad:
- Nickneved (azt a nicket add meg, amellyel a Merengőn szerepelsz)
- E-mail címed (aktív, létező mailcímet kérünk, amelyet gyakran csekkolsz)
- Korod
- Link a már publikált műhöz
Milyen link? Csak olyan merengő jelentkezhet a játékra, akinek van már legalább egy publikált története (msn-es fic, egyperces, drabble [félperces] vagy fordítás nem érvényes) vagy megjelentetett rajza/skicce stb. az interneten. Ezekhez kérünk linket, hogy ellenőrizni tudjuk, tényleg a jelentkező írta/rajzolta-e.

II. Kívánságlista
Ez a legizgalmasabb! Ide jön, hogy mit szeretnél kapni.
- Ficötleteid:
1.
2.
3.

- Rajzötleteid:
1.
2.
3.


Pontosan hogyan is közöld, milyen sztorit szeretnél? A jó leírás egyszerű, tömör és lényegretörő. Például:
„Szeretnék egy Perselus/Hermione humoros sztorit, amelyben Hermione megpróbálja elcsábítani Pitont, mire ő azt hiszi, megőrült, ezért beutalja Hermionét a Szent Mungóba. Humoros sztori, happy end nem fontos.”
vagy:
"Szeretnék egy alternatív novellát a hatodik könyv alapján, amelyben Ron és Lavender kapcsolata annyira jól sikerül, hogy Lavender teherbe esik. Hogy Ron erre hogyan reagál, azt az íróra bízom, de kérem legyen benne sok humor, és lehetőleg vidám vége legyen."
vagy:
"Draco egyszerű mugli patkolókovács, akinek két hete van arra, hogy nőül vegyen valakit. Ha nem teszi, az álnok király száműzi a birodalomból (alternatív univerzum, lehet 18-as, lehet slash, lehet erotikus tartalom, durva nyelvezet)."
Viszont az sem jó, ha megírod az ajándékozód helyett a történetet. Tehát ilyen leírást se küldj, légyszi, ez az ellenpélda:
"James és Lily valentin napi bálra mennek, James kék öltönyt visel, Lily vörös, földig érő ruhát hatalmas dekoltázzsal. Jamesnek tetszik a ruha, de nem mer semmit mondani, mert félénk. James elkezdi szívatni Pitont, de Lily megvédi, ezért elkezdenek veszekedni mindenki előtt, és mindenki rájuk figyel, majd James megbántja Lilyt mire az sírva elrohan. Sirius azt mondja Jamesnek menjen utána, James hallgat rá és megtalálja Lilyt az egyik elhagyott osztályteremben, ahol bocsánatot kér és megcsókolja, majd másnap kézen fogva mennek le reggelizni..."

A lényeg: ficötletnek többet kérünk egy sornál (legyen benne már lényeges információ, mely szereplőket szeretnéd a ficbe, mi az alapszituáció, megadhatsz egy fordulópontot, vagy megadhatod a végkifejletet, de a bonyodalmat nem...), viszont kisregényt se tessenek írni. Az aranyközépúton járjatok, kedves merengők!
Rajz ötletekkel kapcsolatban: Itt kérhettek illusztrációt saját fichez, vagy kedvenc fichez, de megadhattok párosítást vagy általatok elképzelt jelenetet is. Ha már meglévő ficből konkrét jelenetet szeretnétek, akkor adjáatok linket a történethez, írjátok meg a fejezetszámot, és mutassátok be röviden a jelenetet, amiről képet szeretnétek Például:
„Drachiss Enchantingjából szeretném azt a jelenetet, amikor Pansy világra hozzá Harry gyermekét Draco segítségével. http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=29861, 27. fejezet, 3. és 4. nagyobb bekezdés.”
Vagy a másik eshetőségnél:
„Draco közli a szüleivel, hogy feleségül veszi Luna Lovegoodot”.

III. Ajánláslista és kikötések
Ezek után írj egy kicsit magadról. Először is azt tisztázd, hogy te magad írni szeretnél inkább vagy rajzolni. Ha mindkettőt, az még jobb!
Majd térj ki arra, hogy mit szeretnél vagy tudnál írni/rajzolni. (párosítás? műfaj? jellemzők?) Nyugodtan nevezz meg több variációt.
Azt is írd meg nekünk, mi az, amit semmiképpen sem szeretnél írni vagy rajzolni (slash, 18-as, horror, DM/HG stb.).
Slusszpoénként pedig kérünk, történet írásának esetén add meg a bétád nevét! Legalább egy emberrel nézesd át a történetet, hogy minél tökéletesebb legyen. Ez azért is fontos, mert nem lenne szerencsés, ha a bétádhoz kerülne az ajándékod. Vagyis ezekre a kérdésekre várunk választ:
- Rajzolni vagy írni szeretnél? Esetleg mindkettőt?
- Mit tudsz, szeretnél írni/rajzolni?
- Mik a kikötéseid, ha vannak?
- Ki(k) lesz(nek) a bétá(i)d?


Mint azt fentebb már írtuk, jelentkezésedet november 1-ig kell leadnod a Fórum idevágó topicjában (link). November 3-án lesd majd a postafiókod, mert aznap fogod megkapni annak a nevét és kívánságlistáját, akit Edevis kívánság üstjéből húztunk ki neked.
A hat ötlet közül csak EGYET kell megcsinálnod. Te döntöd el, hogy írni vagy rajzolni szeretnél inkább. Ha valaki többet vállal (két sztorit írna, vagy írna és rajzolna egyszerre), az sem tilos, de a legfontosabbat ilyenkor is szem előtt kell tartani: határidőre (december 27) el kell küldeni a fanfic.hu@gmail.com címre az elkészített „ajándékot”!

FONTOS EXTRA INFÓK A JELENTKEZÉSHEZ
1. A történet- és rajzalapok közül legalább egynek-egynek harrypotteresnek kell lennie.

2. Az ajándékok formájáról:
a) Amennyiben történetet írsz, úgy a következőket kell figyelembe venned:
- a történetnek legalább 2000 szóból (=3-4 oldal) kell állnia (szavak számát az Eszközök/Szavak száma menüpontban lehet megnézni Wordben és OpenOfficban is),
- fájlformátuma Microsoft Word vagy kompatibilis verziói,
- betűtípusa Times New Roman legyen, 12-es betűmérettel,
- a történet tördelése az íróra van bízva, de ne nyomj minden sor után entert,
- a 2000 szó, és 3-4 oldal tördelés nélkül számítandó,
- maximum oldalszám nincs meghatározva,
- mindenféleképpen befejezett történetet küldj,
- azt tanácsoljuk, hogy próbálj majd novellaírására törekedni, hogy a határidőre biztosan elkészülj az ajándékkal. Akinek ez kevés, az írhat több fejezetes sztorit is.

b) Ha rajzot készítesz:
- a fájlformátum .jpg, vagy .png legyen
- maximum 600x800-as felbontással.

Mielőtt jelentkeznél, kérünk látogass el a fórumra, ahol még több információt megtudsz a helyes jelentkezéssel kapcsolatban.

3. Hogy ki jelentkezhet a Kívánság üstre? Bárki, akinek van az interneten legalább egy megjelentetett története/rajza, elég ideje és lelkesedése megírni/megrajzolni az ajándékozottnak az ajándékot, és bárki, akit a tavalyi verseny során nem diszkvalifikáltunk. Sajnos előfordult az I. Kívánság üst játék során, hogy néhány meris nem teljesítette a feladatot, amit elvállalt. Ők idén nem jelentkezhetnek. Szeretnénk, ha most mindenki megírná/megrajzolná, amit bevállalt, így kérünk, csak akkor nevezz be a játékba, ha a határidőre el tudsz készülni az ajándékkal.

4. És még egy fontos apróság: a fórumon, ahol idén lebonyolítjuk a jelentkezéseket, van egy olyan opció, hogy minden regisztrált felhasználó átszerkesztheti a saját hozzászólásait. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a jelentkezés után tetszőlegesen át lehet variálni a kívánságlistát. Csak akkor add le a jelentkezésed, ha már biztosan eldöntötted, melyik három történet- és képalap áll legközelebb a szívedhez. És ha már elküldted a jelentkezésedet, ne szerkessz bele. A játékot lebonyolító adminok folyamatosan összesítik a jelentkezéseket, így ha valaki belenyúl a hozzászólásába, és átszerkeszti azt, észreveszik. Elsőre figyelmeztetik, másodjára kizárják. Így ha mindenképpen változtatni szeretnél a kívánságlistádon (vagy bármin a jelentkezéseden), írj a fanfic.hu@gmail.com címre, és az admin majd intézkedik. De hangsúlyozzuk: az lenne a legjobb, ha ilyesmire nem kerülne sor.

Tehát akkor a leglényegesebb információk még egyszer, egy csokorba szedve:
A jelentkezés határideje: 2009. november 1.
A kívánságlisták kiküldésének időpontja: 2009. november 3.
Az elkészült ajándékok leadási határideje: 2009. december 27.
A játék vége a jelentkezők számától függ – minél többen neveznek, annál hosszabb lesz.


Jószagú buborékok kísérjenek titeket utatokon, kedves merengő!

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kivansagust.blog.hu/api/trackback/id/tr861459294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rikkygirl 2009.11.03. 21:08:46

Sziasztok, bocsi, de ma van november 3. és nekem nem érkezett meg semmilyen kívánságlista. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet valami értesítés, de még talán egy-másfél hete jelentkeztem, az e-mail címem is jó. :) :$

Shophie 2009.11.03. 21:30:40

Sziasztok! November 3-a van és nem érkezett email hozzám. Lehet, hogy rossz a gépem? Vagy valamit (szokás szerint) elbaltáztam?

mDb (törölt) 2009.11.03. 21:33:40

Úgy látom, nem csak én nem találtam a mailt. Egész biztosan megjön majd, ne aggódjunk =)

Jesca Vicious 2009.11.04. 01:03:13

Hát ha ez vígasztal benneteket, már november negyedike van és én még mindig nem kaptam semmit. :')

ViKa alias Katja 2009.12.01. 12:31:50

Az a kérdésem lenne, hogy várható-e valamilyen értesítő e-mail az adminok részéről, ha már elküldtem a munkámat? Mert már megtettem egy ideje, és raossz érzés, hogy nem tudom, megkapták-e.

Merengő Adminok 2009.12.01. 19:47:08

@ViKa:
Persze, fogunk értesítést küldeni mindenkinek, de a végleges rendszert még csak most izzítottuk be. :)

rikkygirl 2009.12.28. 10:28:00

Juppííí!!! Ma lesz az első ajándék!!! Már kíváncsian várom!!! :P Biztos jó lesz!! Sok sikert, sok örömet mindenkinek!! ;)
süti beállítások módosítása