HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Lissel: szia! nagyon jó történet!!! :D ti ketten vagytok a kedvenc íróim :D (Assa & Mellons) (2012.07.29. 12:06) Assa ajándéka - második rész
  • mabym: Végre rájöttem hogy kell kommentet írni :D Bocsi hogy idáig tartott :) Nagyon nagyon örülök hogy e... (2010.04.25. 00:04) Nusika93 ajándéka
  • mabym: Nahát :) Végül is igaz. És úgy látom nem csak nekem tetszik ennyire! :D Nagyon ügyes vagy és még ... (2010.04.25. 00:01) mabym ajándéka
  • Tiszy: Jaj én meg tökre várom. :D:D Direkt fogalmaztam meg úgy ezt az ötletet, hogy őket is lehessen írni... (2010.02.27. 14:41) Tiszy ajándéka - 2. rész
  • Robin Mors: Nekem megvannak még, amiket kértél. :D Szerintem még majd hétvégén kijavítom ezt (valószínűleg csa... (2010.02.27. 12:21) Tiszy ajándéka - 2. rész
  • Utolsó 20

Címkék

2010.02.08. 18:00 Merengő Adminok

kykyke ajándéka

Kinek készült az ajándék? kykyke
Korhatár: 12
Figyelmeztetések: nincs

Leírás: Hermione és Ron, két tinédzser gyerek és karácsony. Ez épp elég ahhoz, hogy a boldogság ünnepéből katasztrófa legyen. Vagy mégsem? Ezzel a történettel szeretnék boldog karácsonyt kívánni kykykének. És nagyon szépen köszönöm a bétázást Lilyanának!
Kérés: 1. Nos, nagyon szívesen olvasnék egy Ron és Hermione párosítású romantikus, néhol humoros karácsonyi ficet. Kikötés: legyenek idősek. Lehetne visszatekintésként megírni, amint előidéznek egy régi, karácsonyi emléket, de a legjobban annak örülnék, ha a jelenben játszódna, ettől még teljesen a szerzőre bízom. Mindenesetre az új generáció, és Harryék (vagyis H&G, meg a kiskölkeik) is jelenjenek meg a történet folyamán. Szeretnék egy jót sírni rajta, meghatódni, így a boldog vagy szomorú véget az íróra bízom.

 
Még mielőtt belevetnéd magad az olvasásba, nézd át ezt a rövid leírást a feltöltésről.

Minden nap két-három ajándékot teszünk fel a blogra, csak az ajándékozott neve szerepel majd rajta, a szerző neve titokban marad az utolsó ajándék megjelenéséig (ez kb. két hónap múlva lesz). Ez után mutatjuk meg a "leleplező" listát, amikor is kiderül, hogy kik a rejtélyes alkotók.
 
 

Ezért nyomatékosan kérünk, hogy amíg ez a lista fel nem kerül a blogra ne töltsd fel a munkádat semmilyen archívumba, vagy internetes oldalra, és ne áruld el SENKINEK, melyik műnek vagy a szerzője, vagy ki az ajándékozottad. Ez természetesen csak az ajándékozás idejére vonatkozik, utána azt teszel a munkáddal, amihez kedved van.


A blogbejegyzésekhez lehet kommenteket írni, reagálni az ajándékokra. Viszont mivel ezek ajándékok, nem "építő jellegű" kritikát várunk, mint a Merengőre. Itt csak jót lehet írni.

A blogon egy komment küldéséhez sajnos kötelező a regisztráció. Ez egyébként elég gyorsan megy, szóval ha még nincs ilyen indapass neved, szerezz egyet, és írj valami visszajelzést az ajándékokhoz (nem csak a sajátodhoz, máséhoz is lehet).

Így azonban az a lehetőség elveszett, hogy az ajándék készítője reagálni tudjon a kommentekre anélkül, hogy kiderülne, ki is valójában. Ezt a problémát megpróbáltuk úgy áthidalni, hogy regisztráltuk egy közösen, mindenki által használható anonymus nevet, és így bárki válaszolhat "névtelenül" is a saját kritikáira. Fontos, hogy ezt a nevet csak annál az ajándéknál használd, amit Te készítettél és ne felejts el átjelentkezni a saját nicknevedre, ha máshova kommentelsz. Kissé bonyolultnak hangzik, de ez a legjobb megoldás.

Az ajándék készítője ezen a címen tud belépni:
Név:
rejtelyesalkoto@gmail.com

Jelszó: 09ust

Jó olvasást! 
 
 
 

„ Boldog karácsonyt, drágám!”

 
 
1.Visszatekintés
 
Késő este volt, mikor Hermione vagy századjára a hajába túrt. Nem tudta eldönteni, hogy mit ajándékozhatna Ronnak. Évek során az összes ajándékötletet kimerítette, vagy legalábbis ő így érezte. Újból a fürtjeibe túrt, de most jóval erősebben.
– Au! – sziszegte, miközben kihúzta a kezét a tincsei közül. Az ujjai közé néhány göndör hajszál akadt. Morcosan állt fel a kanapéról, ahol eddig ült. Körbenézett a szobában: Mennyi édes emlék! - gondolta magában. És valóban, a nappali, és az egész ház teli volt emlékekkel. Némelyik édes, némelyiket pedig maga az idő édesítette meg. Itt van például az első karácsonyuk az új házukban.
Akkoriban vették, mikor Rose-t várta, mert tudták, hogy az a szűk lakás, amit az Abszol úton béreltek, túl kicsi lenne hármójuknak. Hermione mosolyogva ült vissza a fotelbe és kényelmesen elhelyezkedett, hogy elmerülhessen az emlékben.
 
 

Tizenhat évvel ezelőtt

 
 

Hermione és Ron kissé megilletődve léptek be az új házukba. A bútorok még nem voltak teljesen kipakolva, sok doboz kibontatlanul hevert a nappali fapadlóján.

 

Hú, nézd Mio! Micsoda kéglit vettünk magunknak karácsonyra! – kiáltott fel elégedetten Ron, miközben előre szaladt a konyhába. Mintha abban reménykedett volna, hogy a hűtő tele lesz étellel. Hermione még mindig a küszöbön állt. Barna szemei boldogságtól ragyogtak, ahogy magába szívta a szoba légkörét. Otthon, édes otthon – gondolta, majd lassan belépett a nappaliba.

 

Ez mind a miénk! – mondta a lány és megremegett a hangja. Amióta terhes lett és a hormonjai megőrültek, lépten-nyomon, a legkisebb dolgon is elérzékenyült.

 

Igen, a miénk – szólt Ron, aki visszatért a sikertelen élelem beszerzési körútról. Megsimogatta a felesége kipirult arcát és komoly hangon megjegyezte: És nemsokára a mi kisbabánké is.

 

Rosalie – lehelte Hermione, és a kezét gömbölyű hasára csúsztatta. Most járt a hatodik hónapban. Ron mélyen a felesége szemébe nézett és mosolygott.

 

Rosalie Weasley, a mi kisbabánk.

 

Ron megcsókolta a feleségét, majd fásultan körbetekintett a szobában. A szemében tükröződött az, ami minden valamire való férfi szemében tükröződött volna: Kicsi kedve se kipakolni. Neki teljesen máshoz volt kedve, aminek semmi, de semmi köze sem volt a pakoláshoz. Újból körbenézett. Tudta, hogy varázslással mindent egy pillanat alatt meg tudna oldani, de azt is tudta, hogy sosem volt jó az otthoni varázslatokban. Vagyis Ron férfiésszel gondolkodott, már megint.

 

Hermione, mondd, hogy várni akarsz egy kicsit a kipakolással! – mondta Ron, miközben reménykedően nézett a feleségére, aki épp hozzá akart kezdeni a dolgokhoz.

 

Ugyan, Ron! Pár pillanat alatt kész leszek, csak a dobozokat a megfelelő szobába kell vinni és azután használni kell azt a pofonegyszerű varázsigét, amit anyukád tanított nekem – darálta egy szuszra Hermione. A pálcájáért nyúlt, miközben Ronra pillantott. A tekintetében benne volt mindaz, amiért Ron Weasley elvette Hermione Grangert és Ron már nem tudta elképzelni az életét nélküle.

 

Hát, akkor pakoljunk ki! – csapta össze a két tenyerét.

 
 
 

­­­­

 
 

Hermione és Ron a nappaliban ültek a fapadlón, a nagy kandalló előtt, kezükben egy-egy csésze forró csoki. Óvatosan kortyolgatták az italt. A tűzbe meredtek és a szájuk szélén boldog mosoly játszott. Mindketten Roxfortra gondoltak és az ott töltött szép, de meglehetősen életveszélyes évekre.

 

Mio, nem hívjuk át holnap Harryéket? Segíthetnének befejezni a pakolást – mondta a sarokban maradt dobozokra célozva.

 

Remekül jönne egy kis segítség – válaszolta Hermione, majd a kandalló melletti falra nézett, amin egy naptár lógott. Csodálkozva kiáltott fel. Az új ház teljesen lefoglalta és mindenről megfeledkezett.

 

Ó, te jó ég!- kiáltotta és az arca teljesen elfehéredett. Ron rémülten nyúlt felé.

 

Csak nem a baba?

 

Nem, nem a baba – suttogta vissza, majd Ronra emelte nagy, bánatos szemeit. – Ron, ma van karácsony. Teljesen elfelejtettem sírta el magát , az új ház, a baba, kiszorították a gondolataim közül a karácsonyt! – Ron magához húzta a feleségét, a csészéket ügyeskedve a padlóra rakta, és szívből jövően mosolygott.

 

Ssss… nincs semmi baj! Én is elfelejtettem, de attól még karácsony van. Szóval akár meg is Ünnepelhetnénk a magunk módján, de sírás nélkül! – Hermione szorosan bújt bele Ron meleg ölelésébe és szépen lassan a könnyei is elapadtak. Ron azon estén sokáig ringatta a karjai között Hermionét. Beszélt hozzá, simogatta, csókolta és szerette. Másnap hajnalban, a fapadlón elnyúlva, egymás karjaiban ezt suttogták a másiknak:

 

Boldog karácsonyt, drágám!

 
Hermione hirtelen riadt fel az emlékből. Kissé zavartan állt föl a fotelből. Lelkét harmónia és boldogság uralta, sehol sem volt az előbbi idegesség. Nyújtózkodott egyet, majd a konyha felé vette az útját. Ideje lenne vacsorát csinálni – gondolta. Ahogy nekilátott a vacsora elkészítésének, két, erős kar fonódott a dereka köré.
– Hmm… - mormolta a kar gazdája, aki az arcát Hermione nyakába fúrta. Az asszony halk, kuncogó hangot hallatott.
– Szia, Ron! – mondta, miközben megfordult, hogy szemtől szemben legyen a férjével. Karjait Ron nyaka köré fonta, majd lábujjhegyre állva cuppanós puszit nyomott a férfi szájára.
– Mi lesz a vacsora? – kérdezte Ron két csók között. Hermione nem tudott válaszolni, mert a hangos lábdobogások úgyis elnyomták volna a hangját.
– Igen, én is ezt akartam kérdezni… Hééé! Muszáj a ház legjobb helyén nyáladzani? – fakadt ki Hugo, aki tiszta apja volt, külsőre és belsőre is. Két hónapja töltötte a tizennégyet.
– Na, de Hugo! – dörrent rá Mio. – Jobban örülnél, ha veszekednénk Apáddal?
– Egyébként is szoktatok – jött a gúnyos válasz.
– Mi az, fiam? Csak nem dobott a barátnőd a téli szünet előtt? – kérdezte szórakozottan Ron. Nem is sejtve, hogy mennyire kényes dolgot pendített meg.
– Ige… Ez nem tartozik rátok! – kiáltotta, majd kipördült a konyhából. Tisztán lehetett hallani a dübögést, ahogy a lépcsőn felfelé szaladt, majd a hangos ajtócsapódást, amitől megremegett a házban minden ablak. Ron és Hermione összenéztek. Majd mindketten keserűen megrázták a fejüket. A téli szünet eleje óta nem lehet bírni Hugóval. Most már legalább tudják, hogy miért.
– Remek példa rá, hogy a férfiak miért nem beszélik meg egymással a magánjellegű dolgaikat – morogta Ron. Vörös hajába túrt, majd a feleségére kacsintott. – Az én fiam, tehát nemsokára rá fog jönni, hogy mekkora baromságot mondott.
– Előbb vagy utóbb. Félek inkább utóbb – mondta Hermione, miközben a csirkecombokat a megvajazott tepsibe rakta, megsózta, majd a sütőbe rakta sülni.
– Ne aggódj! Minden rendbe jön – nevetett kicsit rájátszva Ron. A konyhapultnak támaszkodott és hívogatóan tárta szét karjait. Hermione megadó mosollyal az ajkán hozzá simult.
– Kukorica- vagy paradicsomsaláta? – kérdezte.
– Mindkettő – mondta Ron, homlokon csókolva a feleségét.
 
 
2. A nagy bevásárlás
 
– Anya! Nézd! Én ezt a könyvet szeretném karácsonyra! – Rose reménykedően nézett fel az anyjára. A könyv jó vastag volt és nem mellékesen méregdrága.
– Biztos, kicsim? – vette át a könyvet Hermione.
– Igen, biztos. És nem kérek mást, csak ezt! – mondta és hátravetette a haját. Göndör, barna haját kiegyenesítve hordta, mert szörnyen idegesítette az a szénaboglya a feje tetején, amivel nem lehetett semmit sem kezdeni. Volt, hogy a fésű is beletört.
 

– Hmm – mustrálta Hermione a könyvet. Nagy, aranyozott betűkkel ez volt felírva rá: Sárkányok, avagy a férfiak más néven

– Mióta érdekelnek téged a fiúk? – nyújtotta vissza Hermione a könyvet.
– Nos, én nem így mondanám ezt, Anyu – mondta, miközben beálltak a sorba a kassza elé.
– Hát akkor mit mondanál? – kérdezte Hermione.
– Hát azt, hogy… útmutatót kérek a férfiakhoz. Igen, ezt mondanám.
 Mikor lett az én kis lányomból tinédzser, aki meg akarja fejteni a férfiakat? Hermione tűnődve nézett a lányára, miközben a sor elejére kerültek és az eladónő elvette a lányától a könyvet, majd felé fordult a könyv árát mondva és kérve az összeget. Hermione összerezzent. Már a kezében volt a pénztárcája, mikor meggondolta magát.
– El tudná tenni nekem, holnapra? Azt hiszem jobb lesz, ha holnap veszem meg – mondta határozottan, a lánya tekintetét kerülve. Az eladónő meglepetten bólintott, majd elrakta a könyvet a háta mögötti polcra.
– Holnap hány órára jönne a könyvért? – kérdezte, miközben Hermione elé csúsztatott egy lapot, hogy töltse ki.
– Három óra körül – jött a válasz. Hermione gyorsan kitöltötte a lapot.
– Köszönöm és várjuk holnap!
 
Hermione nem válaszolt, csak kisétált az üzletből nyomában a felháborodott lányával.
 
– Anyu, ezt most miért kellett? Azt hiszem, elég nagy vagyok az ilyesfajta könyvekhez! – fakadt ki Rose.
– Rose, drágám. Holnap majd megveszem. Csak éppenséggel nem veled – mormolta védekezően.
 
Sokáig sétáltak egymás mellett csöndben. Rose dühöngött magában. Úgy érezte, az anyja még mindig négyévesként kezeli, holott ő már rég nem négyéves! Nagyot fújtatott, miközben maga elé meredt. Barna szemei megbántottan csillogtak. Hermione bocsánatkérően kereste a tekintetét, majd mikor találkozott vele, bűbájos mosolyt varázsolt az arcára.
– Rose, mit szólnál hozzá, ha beülnénk egy vajsörre abba a kis kávézóba? – mutatott a hangulatos üzletre a bevásárlóutca sarkában. Rose viszonozta a mosolyt, és mint egy varázsütésre, újra az a kislány lett, aki azelőtt volt, hogy elment a Roxfortba.
– Hmm, vajsör… vigyázz, jövök! – kacagta. A kávézó nagyon hangulatos volt. Kicsi, zsúfolt, de nagyon otthonos. Piros kis bokszok voltak elhelyezve a falaknál, középen pedig lekerekített asztalok és pihe-puha székek sorakoztak. És az az édes illat, ami körbelengte a helyiséget, maga volt a karácsonyi hangulat. Anya és lánya belépve elámultak, majd boldogan felsóhajtottak, miközben leültek az egyik bokszhoz. Kényelmesen elhelyezkedtek egymással szemben és magukba szívták a helyiség hangulatát. Néhány pillanat múlva egy fiatal pincér tűnt fel az asztaluk mellett, arcán kedves, várakózó mosollyal.
 
– Jó napot, kedves hölgyek! Mivel szolgálhatok önöknek ilyen hideg délután? – Olasz akcentussal beszélt, és külön figyelmet szentelt Rose-nak.
– Két vajsör lesz, köszönjük – válaszolta Mio. Ajkán halvány mosoly játszott, miközben a pincér fiúról a fülig pirult lányára tekintett.
– Remek választás, hozom is! – mondta, majd rákacsintott Rose-ra.
 
– Hmm… édes – somolyogta Hermione hátradőlve, miután távozott a pincér.
– Igen, édes – válaszolta kissé zavartan. Rose is hátradőlt és a hajával játszott, teljesen megfeledkezett Hermione jelenlétéről. Az anya oldalra billentette a fejét és azon tűnődött, hogy vajon lányának is van-e valamilyen szerelmi problémája, mint a fiának.
 
– Mi a baj, Rosalie? – kérdezte Hermione aggódva. A lánya felkapta a fejét és egyenesen az anyja szemébe nézett. Barna szemei boldogtalanul csillogtak. Majd, mint akibe villám csapott, megrázta magát és arca megmerevedett, mint egy maszk.
– Semmi bajom, Anyu! Tényleg. Te viszont nem azt mondtad reggel, hogy nem tudod, hogy mit ajándékozz Apunak?
– De igen, azt mondtam. És valóban fogalmam sincs róla. Nem tudnál valamilyen ötletet adni? – Hermione olyan reménykedően nézett a lányára, hogy Rose-nak nevetnie kellett.
– Hát, talán segíthetek…
 
Eközben a város másik végében Ron Weasley és a legjobb barátja, Harry Potter, épp most tértek be egy ékszerkereskedésbe. Az ajtó csilingelve tárult ki, ahogy beléptek. Az üzlet szép tágas volt és aranyló fényben úszott, mint valami kincses barlang.
– Jó napot, uraim! – köszöntötte őket egy kisember a pult mögül, aki oda is intette magához őket, hogy jobban szemügyre vehessék az ékszereket.– Mit adhatok önöknek?
 
– Hát, tudja, a feleségemnek szeretnék venni valamilyen különleges ajándékot – válaszolta Ron az ékszereket böngészve az üveglapon keresztül. Megannyi ékszer szikrázott az üveglap mögött.
 
– Hmm… azt hiszem, tudom, mi kell maguknak! – kacagta sejtelmesen a pöttöm öregember. – Na, jöjjenek csak velem! – Terelgető mozdulatokkal az üzlet raktár részébe vezette Ronékat.
 
– Hú, ez olyan, mint valami rejtekhely – álmélkodott Harry, mikor beléptek.
– Mert az is, fiam – kuncogta az öregember –, itt tartom a legértékesebb kincseimet. Ide csak azok léphetnek be, akik méltóak rá – suttogta, majd otthagyta a két jó barátot a félhomályban.
– Ez meg hova tűnt? – csattant fel dühösen Ron. – Ha át akar vágni, rossz emberrel kezdett ki!
– Ugyan, Ron, mindjárt visszajön. Nem vagy békés karácsonyi hangulatban, öregem! – nevetett Harry és oldalba bokszolta öklével vörös hajú barátját. Ron visszaütött és a dühét, mintha csak a szél fújta volna el, és helyébe egy szomorú, elkeseredett férfit hozott volna.
 
– Harry, annyira ki vagyok! Úgy érzem, a világom összeomlik. A gyerekek szemtelenek és túl gyorsan nőnek fel, és mostanában tízszeres lett a rablási ügyek, illetve a varázslással visszaélő mágusok, boszorkányok száma is. Szóval sok a meló és alig vagyok otthon – Ron beletúrt a hajába és leült a sarokban álló székre. Nagyon fáradt volt és a sokévnyi elnyomott érzelmei most kezdtek előtörni belőle. – És, Hermione is számít rám. Úgy érzem, agyonnyom a sok teher, a munka, az otthoni dolgok, a család. Attól félek, egyszer csak minden összedől és semmi sem marad belőle. És a terveim, álmaim újra a padlón lesznek. – Harry néhány pillanatig csak nézte a lelkileg összetört barátját, majd felhúzta a székről.
 
– Figyelj, Ron, még semmi sem dőlt össze! Lehet, hogy vannak problémáid, de kinek nincsenek? Gondolj bele! Megvan a családod, van egy jól jövedelmező állásod a Mágiaügyi Minisztériumban és vannak barátaid is. Szóval nem merészeld feladni a harcot öregem! Most szépen megvesszük a kicsi feleségeinknek a karácsonyi ajándékot és aztán beülünk egy italra az  Aranycikeszbe! – Ez volt a végszó. Ron kihúzta magát és hálásan nézett a barátjára, majd ugyanebben a pillanatban megjelent az öregember a kezében két nyakékkel.
 
– Nos, mivel ma ilyen remek hangulatomban vagyok, maguknak adom, ezeket ingyen és bérmentve. Viszont meg kell ígérniük, hogy szólnak másoknak is, hogy micsoda remek ékszerkereskedés van itt.
– Igazán köszönjük! – lelkendezett Harry, megfeledkezve róla, hogy úriember ilyen ajánlatot sosem fogad el. Ron és Harry elvették a nyakláncokat.
A nyakékek színaranyból készültek és egy gyönyörű medalionnal voltak kiegészítve. Óvatosan kipattintották őket.
 
– És mondja, mit lehet rakni ebbe? – kérdezte Ron, már az üzlet kivilágított részében állva.
 
– Egy emléket arról, akinek adjuk a nyakéket – mondta az öregember mosolyogva.
 
– Óh – Ron összepattintotta a medaliont és csodálkozva simított végig rajta. A medalionra egy nagybetűs H volt vésve, míg Harryére egy G betű. A két mágus egyszerre kiáltott fel.
 
– Honnan tudta?!
Az öregember nem válaszolt, csak a halántékára helyezte mutatóujját és megkocogatta vele. Majd csettintett egyet és a két jóbarát az utcán találta magát. Az ékszerkereskedésnek hűlt helye sem maradt.
 
3. Karácsony estéje
 
Hermione a konyhában ügyeskedett. Kilenc emberre főzni nem móka és kacagás. Vagyis az lenne, ha nem kellene a sok finnyás miatt többféle étellel készülnie a megszokottnál. Derekára egy nagy pöttyös, eredetileg piros kötényt kötött, ami most fehér volt a liszt miatt. Göndör haját gumival fogta össze. Kezével a homlokához nyúlt, hogy letörölje az izzadság cseppjeit. Kissé zavart volt és ideges, Ron még nem ért haza. Dühösen nézett a pudingos tálra, amit az előbb rakott félre. Mintha az tehetett volna róla, hogy a férje egy nappal ezelőtt levelet kapott, hogy azonnal utazzon Írországba, mert megtalálták a karácsonyi rablókat, akik több boltot is kifosztottak. És Ronnak már délelőtt meg kellett volna érkeznie, de késik. Emiatt az egész ház feszülten várakozott. A gyerekek a nappaliban a karácsonyfát díszítették. Látszólag jókedvűen kacagnak, de igyekeznek nem félpercenként a családi órára nézni, amit a nagymamájuktól kaptak még néhány éve karácsonyra. Az órán tisztán kivehető volt Ron neve, ami alatt az „úton hazafelé” mondat lebegett már kora délelőtt óta.
 
– Héé, Mio, mit szorgoskodsz még mindig? Nem azt mondtad, hogy mindjárt készen vagy? – kérdezte Ginny. Nemrég érkeztek Harryvel és a gyerekeikkel, hogy segítsenek Hermionének időben elkészülni. De Hermione köszönte szépen, nem kért a segítségből. Ő a háziasszony, neki kell vinnie a hátán a karácsonyi vacsorát.
 
– Mindjárt készen vagyok, csak még a sütinek kell sülnie egy kicsit – fújta ki feszülten a levegőt. Ginny előrelépett és kedvesen széttárta a karjait. Hermione megadóan ölelte meg a legjobb barátnőjét.
– Nyugi, Ron bármelyik pillanatban beeshet.
– Tudom. De nem tudok nem aggódni – szipogta. Ginny nyugtatgatóan megveregette a hátát, akárcsak egy kisbabának.
– Akkor szólok a többieknek, hogy lehet asztalhoz ülni – mondta, és már ott sem volt. Hermione nagyot sóhajtott. Kénytelenek lesznek elkezdeni Ron nélkül. Ő addig húzta, ameddig csak tudta. A konyhapultnak támaszkodott és kinézett az ablakon. Az elmúlt napokban nagyon sok hó esett a gyerekek örömére. Végre fehér karácsonyuk lesz! Hermione aznap először mosolyodott el. Levette a kötényét, megigazította a szoknyáját és a blúzát, majd intett a varázspálcájával. A karácsonyi menü lebegve indult meg az ebédlő felé. A gyerekek hangos tapsviharral fogadták az ételsort, ami szépen rászállt az asztalukra.
 
– Éljen, a kedvencem! – csapta össze a kezét James. Ez felért egy felszólítással. Mire Hermione helyet foglalt közöttük, már lehetett hallani a jóízű csámcsogást.
– Nektek is jó étvágyat – kuncogta Lily, aki illedelmesen megvárta, hogy a ház asszonya is leüljön közéjük. Rose felnevetett. A kávézós nap után nagyon jókedve volt. Mario lett a gyógyszer a rosszkedvére. Nem is kérte végül azt a bizonyos könyvet, mondván nincs szüksége rá többet, ha vele van a dél-olasz barátja.
 Ha az ember jó társaságban van, az idő nagyon gyorsan eltelik. És valóban, a Weasley házban az idő repült egészen a desszertig, mikor végre valahára befutott az, akire vártak.
 
– Ron! – sikította Hermione és a férjéhez rohant. Ron kis híján hanyatt esett, ugyanis a gyerekei is beszálltak a nagy közös ölelésbe.
– Boldog karácsonyt! Jaj, agyonöleltek – nyögte, de a világért sem engedte volna el a kis családját. A ház fellélegzett és örömmámorban úszott. A gyerekek kacagva bújtak ki az ölelésből.
 
– Anyu, ugye kibonthatjuk az ajándékainkat? – kérdezte Hugo bociszemekkel nézve a szüleire.
– Nincs túl korán még ehhez?
– Nincs! Naa, kérlek! – Rose oldalra billentette a fejét és rezegtette a szempilláit.
– Nos, nem bánom, bontsátok! – Hermione most már semmit sem bánt volna. A gyerekek és a felnőttek egy emberként léptek a karácsonyfához. Harry a zsebéből elővett egy csengőt és megrázta. James és Albus izgatottan felnyögtek. A három lány egymás kezét fogva várta a csengőszó végét. Harry rázott még egyet a csengőn, majd nevetve figyelte, ahogy a gyerekek nekivetik magukat az ajándékoknak. Harry és Ginny egymásra néztek és félrevonultak az egyik sarokba, hogy átadják egymásnak a személyes ajándékukat. Ron megszorította Hermione kezét és elhúzta az ebédlő(lásd lentebb) felé.
 
– Mire készülsz, Ronald? – Hermione kislányosan kuncogott, ahogy megálltak.
– Szeretném meghitten átadni az ajándékodat, drágám. De előtte hadd mondjak neked valamit! Tudnod kell, hogy én nagyon szeretlek és tisztellek téged. Te vagy az életem! És ezért adom ezt neked. – Ron előhúzott a zsebéből egy kis csomagot.
Hermione izgatottan nyúlt az ajándékáért. Az ujjai remegtek, miközben kinyitotta. A csomagoló papír a földön landolt, az ékszer pedig Hermione kezébe maradt.
 
– Ron, ez gyönyörű! – mondta és sírva fakadt. – A férfi megsimogatta az arcát, de ő is vele könnyezett.
 
– Nyisd ki! – A felesége engedelmeskedett és szétpattintotta a medaliont. Az ékszer megremegett a kezében. A medálból egy aranyló fénysugár tört elő, majd kiszélesedett és egy régi emlékképpé változott. Az első találkozásuk volt az.
 
– Akkor még nem tudtam, amit most már igen, hogy ez volt az életem egyik legfontosabb pillanata.
– Nekem is az – suttogta Hermione, még mindig az emlékképet nézve, ami egyre halványabb és halványabb lett, végül teljesen eltűnt. Hermione lábujjhegyre állt, hogy megcsókolhassa férjét. Nem ragadták el magukat, a ház tele volt vendéggel és tudták, hogy az éjszaka csak az övék lesz.
– Boldog karácsonyt, drágám! – duruzsolta Ron Hermione fülébe.
– Várj, az én ajándékom még hátravan!
– És mi lenne az? – lett hirtelen kíváncsi.
– Az én ajándékom nagyon egyszerű – somolyogta -, viszont annál nagyobb baj van vele…
– Csak nem egy kutya? – szakította félbe reménykedően a férfi.
– Ron! Hadd mondjam végig… azért adom neked, mert érzem, hogy nagyon vágytál rá. Viszont azt is tudnod kell, hogy nekem is meglepetés volt, szóóval…
– Jajj, Mio mondjad már! Tudod, hogy nem bírom az ilyen idegtépő helyzeteket!
– Ron… terhes vagyok!
 
– Merlinkém… Köszönöm, köszönöm! – Ron magához rántotta a szerelmét és forrón megcsókolta. Hirtelen megszűnt körülöttük minden, és csak ő és Hermione léteztek. - Abban a pillanatban butaságnak tűnt volna uralkodni az érzéseiken.
 
– Nagyon szívesen! – kacagta Hermione. Újra megcsókolták egymást. A szerelem heve egészen megrészegítette őket, majd kipirulva váltak el egymástól, hogy elmondhassák a másiknak:
 
– Boldog karácsonyt, drágám!


 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kivansagust.blog.hu/api/trackback/id/tr41727556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kykyke 2010.02.08. 19:07:44

Nem is hittem el, mikor megpillantottam a nevemet az oldalon! :) Még hogy én is kapjak valamit? Már szinte lemondtam róla. :)
Nos, először is, köszönöm neked, kedves ajándékozóm, ezt a tüneményes kis történetet! :) Nagyon örülök neki, noha, bevallom neked, január végére már megbántam, hogy kértem karácsonyi sztorit is, mert az a hangulatom 26-ával lezárult, ennek ellenére most kicsit visszaröpítettél tavaly decemerbe. :) (Amire ez a sok hó is ráegített, ami kint fehérlik.. :D)
Másodszor meg... megint köszönöm! :)))
Megijedtem, hogy ugyebár nem öregeknek írtad meg őket, és hogy milyen lesz, de jól megoldottad. Lett egy kis visszaemlékezés is, amit szerettem volna, de főként a jelenben játszódott, ahogyan kértem. :) Kicsit hiányoltam a gyerekeket a történet folyamán, de végül is elfelejtettetted velem a csodaszép ajánékkal. Szeretnélek emiatt külön megdicsérni, mert akkor tényleg kirázott a hideg! :) Mikor az öreg bácsika ingyen odaadta nekik a nyakéket, már tudtam, hogy valami nem stimmel. :) Ugye majd elárulod, hogy ő tulajdonképpen mi volt? :) Nagyon ötletes vagy, tetszett! :) Ja, és ezért a mondatért meg éleh-halok: "Nem vagy békés karácsonyi hangulatban, öregem!" - úgy felnevettem! :DD
És végül a medál, amiben Az emlék van... :) csodás. Tudod mire lennék még kíváncsi? Hogy Harry mit rakott Ginnyébe? :)

Na, de nem fárasztalak tovább! :) Köszönöm még egyszer, neked is - jó utólag - boldog karácsonyt, és remélem, te is ennyire örömödet lelted az ajándékodban, mint én az enyémben. :)

Üdv, puszi, miegymás: KyKy alias kykyke :)

Rejtélyes alkotó 2010.02.08. 19:31:37

@kykyke: Szija,Kykyke! Annyira örülök,hogy tetszet az ajándékod neked!Millió kis kő gorult le a melkasomról örömömben. Igen, egy icipicit én is sajnálom,hogy ezt válaszottam,de csak a karácsony filing miatt.:)
Igazából sokat tanakottam,hogy milyen öregek legyenk,de azánt jött az iclhet manó, ez végülis ezt írtam meg. Komolyan nem érdemlek ennyi dicséretet! :) Én köszönöm,hogy a te kívánságodat írhattam meg!
Hogy ki volt az öregember? Edmundnak hívtam magamban és mese lény volt vagyis az aki az embereken segít mikor érzi,hogy nagy szűkség van rá. Mondjuk: Jó tündére kereszt apunak! :)
Melyik emlékét adta,Harry Ginnyinek? Mikor elment volna meghalni a Tiltott rengetegbe és meglátta a lányt. Ő adod erőt neki,hogy végi vigye azt amit eltervezet. Vagyis szerintem :)
Dehogy, fársztasz! :)
Nagyon szívesen, és én is köszönöm,hogy ilyen jó kis kívánságot kaptam megírásra!
Puszi: R.A.
süti beállítások módosítása