HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Lissel: szia! nagyon jó történet!!! :D ti ketten vagytok a kedvenc íróim :D (Assa & Mellons) (2012.07.29. 12:06) Assa ajándéka - második rész
  • mabym: Végre rájöttem hogy kell kommentet írni :D Bocsi hogy idáig tartott :) Nagyon nagyon örülök hogy e... (2010.04.25. 00:04) Nusika93 ajándéka
  • mabym: Nahát :) Végül is igaz. És úgy látom nem csak nekem tetszik ennyire! :D Nagyon ügyes vagy és még ... (2010.04.25. 00:01) mabym ajándéka
  • Tiszy: Jaj én meg tökre várom. :D:D Direkt fogalmaztam meg úgy ezt az ötletet, hogy őket is lehessen írni... (2010.02.27. 14:41) Tiszy ajándéka - 2. rész
  • Robin Mors: Nekem megvannak még, amiket kértél. :D Szerintem még majd hétvégén kijavítom ezt (valószínűleg csa... (2010.02.27. 12:21) Tiszy ajándéka - 2. rész
  • Utolsó 20

Címkék

2010.01.24. 18:00 Merengő Adminok

polly ajándéka

Akinek készült az ajándék: polly
Korhatár: 16

Figyelmeztetések: Mivel mondatni kijátszottam a "slasht", szerintem senki számára nem lesz visszataszító... sem káromkodás, sem halál nem található benne... max egy kicsit nyál.
Leírás: Caramell egy titkos rendeletre hívja fel Dumbledore figyelmét, amit az öreg a maga agyafúrt módján megold, s emiatt szinte tucatnyi szerelem szövődik a karácsonyi bál köré. Draco végre megtalálja a boldogságot, s egy régen elfeledett kapcsolat is újraéled. :P
Az ötlet: Ajándékozottam egy nem OOC-es slash, és kicsit mungós McGalagony/Dumbledore & Luna/Piton ötletét gyúrtam össze.

Még mielőtt belevetnéd magad az olvasásba, nézd át ezt a rövid leírást a feltöltésről.

Minden nap két-három ajándékot teszünk fel a blogra, csak az ajándékozott neve szerepel majd rajta, a szerző neve titokban marad az utolsó ajándék megjelenéséig (ez kb. két hónap múlva lesz). Ez után mutatjuk meg a "leleplező" listát, amikor is kiderül, hogy kik a rejtélyes alkotók.

 

Ezért nyomatékosan kérünk, hogy amíg ez a lista fel nem kerül a blogra ne töltsd fel a munkádat semmilyen archívumba, vagy internetes oldalra, és ne áruld el SENKINEK, melyik műnek vagy a szerzője, vagy ki az ajándékozottad. Ez természetesen csak az ajándékozás idejére vonatkozik, utána azt teszel a munkáddal, amihez kedved van.


A blogbejegyzésekhez lehet kommenteket írni, reagálni az ajándékokra. Viszont mivel ezek ajándékok, nem "építő jellegű" kritikát várunk, mint a Merengőre. Itt csak jót lehet írni.

A blogon egy komment küldéséhez sajnos kötelező a regisztráció. Ez egyébként elég gyorsan megy, szóval ha még nincs ilyen indapass neved, szerezz egyet, és írj valami visszajelzést az ajándékokhoz (nem csak a sajátodhoz, máséhoz is lehet).

Így azonban az a lehetőség elveszett, hogy az ajándék készítője reagálni tudjon a kommentekre anélkül, hogy kiderülne, ki is valójában. Ezt a problémát megpróbáltuk úgy áthidalni, hogy regisztráltuk egy közösen, mindenki által használható anonymus nevet, és így bárki válaszolhat "névtelenül" is a saját kritikáira. Fontos, hogy ezt a nevet csak annál az ajándéknál használd, amit Te készítettél és ne felejts el átjelentkezni a saját nicknevedre, ha máshova kommentelsz. Kissé bonyolultnak hangzik, de ez a legjobb megoldás.

Az ajándék készítője ezen a címen tud belépni:
Név:
rejtelyesalkoto@gmail.com


Jelszó: 09ust

Jó olvasást! 

 

Ajándékul…magamat

 

Dumbledore fel-alá sétálgatott az arra nem a legalkalmasabb irodájában, ugyanis mostanában felvette azt a tulajdonságot, hogy gondolkodás közben, egy hirtelen ötlettől vezérelve, felkel székéből, s Lángnyelv Whisky fogyasztása közben köröket ró a helyiségben Az egyik novemberi délutánon is ennek az új hóbortjának hódolt, mikor egy bagoly nagy sebességgel placcsant az igazgatói szoba ablakán.

Miután Dumbledore látta, hogy az állat visszatért a zuhanásból, odament a szerencsétlen jószághoz, elvette tőle levelet, majd megsimogatta. A madár, bár még kicsit szédülten, de odabújt az igazgató öreg kezéhez, s miután látszólag kipihente az út fáradalmait, újult erővel nekirugaszkodott a fagyos reggeli levegőnek. Miután az igazgató útjára engedte a szárnyast, leült az asztalához majd bontogatni kezdte a levelet.

 

Tisztelt Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore,

Felhívjuk figyelmét az ez évi LXXIX/IV. titkos törvényrendelet végrehajtására, miszerint az ön által vezetett iskolában köteles a diákok számára olyan helyzetet teremteni, melynek során jobban megismerhetik egymást és társaikat, azok szokásait, nézeteit, vágyait, félelmeit, céljait, mivel a jelenlegi társadalmi problémáink abból adódnak, hogy a varázslótársadalom bizonyos rétegei nem képesek elfogadni egymást. Ezen rendelet a legfőbb varázspszichológusok testülete hozta annak érdekében, hogy a jövőben minél kevesebb incidens legyen a mugli származásúak és az u.n. aranyvérűek közt.

Szíves megértését és együttműködését köszönjük.

Cornelius Caramel

 

Miután Dumbledore elolvasta a levelet elmosolyodott és hangosan, a régi igazgatók képére nézve kijelentette, hogy a minisztériumnak végre megjött az esze. Bár még elég friss volt a dolog, fejében máris több terv körvonalazódott a rendelet minél hatékonyabb végrehajtásához. A nap további részében több levelet megírt. s később tett egy nagy sétát a parkban,végre úgy érezte, hogy a diákjainak van jövője.

***

 

Mindeközben Harryéknek szörnyű napjuk volt. Reggel dupla bájitaltannal kezdtek, amin Piton azt a feladatot adta, hogy elméletben hozzanak össze egy olyan főzetet, amit még soha senki nem állított elő, írják le pontosan az állagát, a felhasználhatóságát és a működési elvét. Hogy legyen inspiráció, a tanár kijelentette, hogy mindenkinek kell valamit a papírra írnia, és ha teljesen hatalmas nagy idiótaságot csinált, akkor a következő órán meg kell csinálnia, és tesztelnie kell a Neville által kreált varázsfőzetet. Ezen kijelentés hatására mindenki megrémült, még a mardekárosok is. Úgy gondolták, hogy a tanáruk a feladat feltevése után még mond valami olyasmi mondatot, hogy "ez természetesen csak a Griffendélesekre vonatkozik, a mardekárosoknak egy egyszerű sebgyógyító bájitalt kell készíteniük" - ezt azonban mégsem tette hozzá.

 

A két tanóra végére mindenkinek rendesen belefájdult a feje a feladatban. Ha nem lett volna az a kritérium, hogy csak és kizárólag nem létező bájitalt lehet leírni, szinte gyerekjátéknak tűnt volna a dolog, így azonban csak páran remélték, hogy munkájuk nem lesz teljesen értékelhetetlen és megmenekülnek Neville főzete elől. Kicsöngetéskor két évfolyamnyi gyerek áramlott ki a teremből, mivel Harryék csoportjának évet kellett ismételni a háború miatt, így most Harry, Ginny, Ron, Hermione, Luna és Neville együtt indultak ki a parkba, hogy kipihenjék magukat. Év elejétől kezdve szinte minden percet együtt töltöttek, és egyfajta közös lazulásképp jártak ki minden lyukas órában a szabadba. Bár november volt, az idő mégis nagyon enyhének bizonyult, így ebédidőig kint sétálgattak, és megbeszélték, ki mit alkotott a bájitaltan órán. Ginny megítélése szerint egy új gyógyító főzetnek írta fel a receptjét, amelyről - bár nem volt túl hatékony- bizton állathatta, hogy ilyen főzet még nem létezik. Ron és Harry két hasonló, igazmondó főzetet alkottak, amik könnyen kijátszhatóak,de a fiúk mégis nagyon büszkék voltak magukra, hogy össze tudtak hozni bármit is... Hermione egy komoly kómát okozó főzetet írt le, amit a gyógyászatban altatóként használhatnak. Luna, elmondása szerint egy olyan elixír receptjét adta be, amit nyáron az édesapjával dolgozott ki, és ami elriasztja a varázsital fogyasztója körül a morzsás szarvú szipirtyókat, ezzel nagyban megkönnyítve annak életét. Legutoljára Neville-t hagyták a mesélésben... A fiú félve ugyan, de elmondta, hogy megpróbált egy gyengébb szerelmi bájitalt összehozni. Mivel az általa felidézet receptet Hermione jónak találta, a többiek fellélegeztek, majd megköszönték Neville-nek, hogy nem próbált meg valami bonyolult gyógyító főzetet, ami elrontása esetén, köztudottan erős méreggé is főhet.

 

Miután visszatértek a parkból és leültek ebédelni a nagyterembe, már a következő tripla átváltoztatástan óráról beszéltek. Nagyon féltek tőle, mivel McGalagony még év elején elhatározta, hogy megtanítja őket arra, hogyan változtassák meg egy ember külsejét anélkül, hogy az fájna neki. És mivel egy héten három tripla átváltoztatástan óra volt, már novemberre eljutottak odáig, hogy készen álltak a bonyolult varázslat elvégzéséhez. Mivel a tanárnő az utóbbi pár óra során megbizonyosodott róla, hogy mindenki biztonsággal végre tudja hajtani a varázslatot, erre a napra egy vizsgaszerűséget tervezet, amin a diákok egymás külsejét változtatják majd át.

Harryék, mivel minden órán kénytelen voltak figyelni a tanárnő szigora miatt, már nagyon jól tudták, hogyan kell akár megadott külső jegyek alapján alakítani egy embert. Attól viszont nagyon féltek, hogy esetleg nem egymást kapják párnak, és aki őket akarja majd átalakítani, valamit jól elront, s többé majd vissza sem lehet őket alakítani.

 

Az ebéd befejezése után még maradt egy kis szabadidejük, ami alatt visszamentek körleteikbe, és mind testileg-lelkileg felkészültek a vizsgára.

***

 

McGalagony ebéd tájt egyedül ült osztálytermében, és egyfolytában csak azon járt az agya, vajon jó ötlet volt-e megtanítani diákjait a külső átalakítására. Annak ellenére, hogy némelyik neveletlen volt, mindegyiket nagyon féltette, és nagyon aggódott, hogy esetleg valami balul sül el. Végül a lelkiismerete miatt megkérte Madam Pomfreyt, hogy vegyen részt ő is a tanórán, ha esetleg valami baj történik. Miután kiaggódta magát, az idősödő tanárnő lesétált a nagyterembe, hogy elfogyassza ebédjét, azonban torkán - életében talán először - nem ment le egy falat étel sem. Ezt néhány kollégája észre is vette, de McGalagony csak annyit mondott nekik, hogy reggelire sokat evett, így most nem éhes. Miután étkezése pár kanál levesben és egy kis szelet sült húsban kimerült, visszasétál tanári szobájába, átöltözött, majd elsétált a gyengélkedőre Madam Pomfreyért.

***

 

Draco, miután a korai ebéd után elhagyta a nagytermet felsietett a szobájába, hogy aztán kedvenc szórakozásának hódoljon, és kiélje magát a saját "fürdőkomplexumában". Az elmúlt években ugyanis nagyon megunta, hogy a többiekkel közös fürdőszobát kell használnia az iskola területén, így a nyáron elsajátította, miként lehet a tértágító bűbájt külön helyiség létrehozására használni, és azt is, hogyan varázsoljon elő különféle fürdőszobai berendezéseket, eszközöket. A helyiségben helyet kapott egy igencsak tágas medence, minden extrával ellátva, valamint volt egy jacuzziszerűség és egy normál zuhanyzó arra az eshetőségre, ha a fiúnak épp csak pár perce lenne tisztálkodásra. Miután kellőképp bezárta és hangszigetelte a szobáját bekapcsolt egy megbűvölt zenelejátszót, s a klasszikus zene dallamait élvezve elterült a kellemesen forró jakuzziban. Mivel a korai ebédnek hála még 3 órája volt a griffendélesekkel összevont átváltoztatástan órájáig, nyugodtan gondolkodhatott problémáin.

Miközben bőrét áztatta a habfürdős víz, ő egyre csak azon filózott, mi baja lehet. Minden mardekáros fiú csoporttársának volt már legalább egy komolyabb kapcsolata. Ő eddig csak heccből járt lányokkal, és az is inkább kellemetlen volt, mintsem élvezetes. Sosem vette komolyan ezt az egész dolgot, de az utóbbi időben elkezdett ténylegesen aggódni amiatt, hogy esetleg valami valóban nincs rendben vele. Arra ugyan már rájött, hogy szüksége van valakire, akinek odaadhatja magát, és aki törődik vele, de eddig még egyetlen lányt sem tartott erre megfelelőnek. Mintha mind csak egy lenne a sok közül,s mind egyforma lenne... Ehhez hasonló gondolatokon merengve, a víz és a kellemes zene mámorító hatásától Draco szemei lassan lecsukódtak, és - bár semmiképp nem akart elaludni- képtelen volt ellenállni a hirtelen jött álmosságnak.

 

Mikor a lelkiismerete felébresztette, rájött hogy elaludt, és máris lemaradt az átváltoztatástan első 10 percéről, aminek nem túlzottan örült. Amilyen gyorsan csak tudott, felöltözött, zsebre dugta a pálcáját, majd a lehető legrövidebb útvonalon elfutott McGalagony professzor terméhez, és 3 bizonytalan kopogás után belépett a terembe. A tanárnő, és a diákok egyszerre kapták a megnyikorduló ajtó felé fejüket. Megtudhatnám, merre töltötte az óra első 20 percét Mr.Malfoy? - kérdezte szigorúan a tanárnő.

- Elaludtam professzorasszony. Elnézést.

- Nos, Mr. Malfoy, most az egyszer megússza büntetőfeladat nélkül. De ön lesz az első, akin végrehajtjuk az átalakító varázslatot. Mrs. Weasley, kérem, változtassa meg Mr.Malfoy külsejét tetszése szerint - utasította a lányt

Ginny igencsak meglepődött a kérésen. Bár már nagyon jól el tudta végezni a varázslatot, mégsem gondolta, hogy majd neki kell először vizsgát tenni. Végül is elszánta magát, s kissé szorongva Dracóra emelte a pálcát. A fiúnak ideje sem volt feleszmélni McGalagony kijelentésére, így csak értetlen képet vágott, mikor Ginny kimondta a varázsigét. A Draco érezte, hogy arca megváltozik, de a változás nem járt fájdalommal, sőt inkább kellemesen meleg volt arcbőre. Látta, hogy haja hosszabb lesz és szőkésbarna árnyalatot kap, és bár több dolgot hirtelen nem tudott megállapítani az új külsejéről, tudta, hogy valami egészen szokatlan történt vele. Erről az is árulkodott, hogy a csoport hangosan rajta nevetett, Ginny pedig önelégülten bámult rá. A professzorasszony csendet intett majd megtapsolta Ginnyt, mire a csoport követte példáját

- Igazán szép munka Mrs.Weaslesy, ekkora teljesítményt remélni sem mertem, 50 pont a Griffendélnek.... Draco, ha kívánja, megnézheti, milyen küldőt kapott Mrs.Weasleytől - azzal egy tükröt varázsolt elő, és a diákja kezébe nyomta. Malfoy belenézett a tükörbe, ám abban nem önmagát látta viszont. Egy félhosszú, szőkésbarna hajú, mogyoróbarna szemű, sápadt arcú, de egész helyes külsejű lány nézett rá vissza. Ám a fiú megrémült, s közölte a tanárnőjével, hogy ki kell mennie WC re, majd kezébe nyomta a régi tükröt. Úgy loholt a folyosókon, ahogy csak a lába bírta, körülbelül 5 perc múlva el is ért a fiú WC-hez. Berontott, majd az egyik csaphoz sétált és kimerülten rádőlt, de még mielőtt lecsukta volna szemeit, látta amint egy 12 év körüli hollóhátas gyerek kiszalad az ijedtségtől. Csak később esett le neki, hogy ez valószínűleg azért van, mert ő most lánynak néz ki.

 

Bár úgy gondolta, ez a lehető leggonoszabb tett volt Ginnytől, mégsem tudott a lányra haragudni. Elvégre is, ő csak a jó jegyért csinálta. És ő talán, mivel késett az óráról még meg is érdemelte, hogy egy lánnyá varázsolja. Mivel Malfoy semmiképp nem akart lányként kilépni a WC-ből, bement az egyik fülkébe, majd még mielőtt visszavarázsolta volna magát, kíváncsiságtól vezérelve benyúlt a nadrágjába. Kénytelen konstatálta, hogy a lány igencsak alapos munkát végzett, s bár emiatt kicsit megijedt a visszavarázslástól, mégis megpróbálta, mert úgy gondolta, hogy semmi pénzért nem lenne hajlandó lányként kijönni a fülkéből. Így önmagára irányította a pálcáját, majd hogy jobban tudjon koncentrálni, csukott szemmel kimondta a varázslatot, aminek hatására visszaalakult. Miután megbizonyosodott benne, hogy újra teljesen önmaga, lassan visszaballagott az osztályterembe. A vizsgaóra innentől számára csak annyit jelentett, hogy büntetlenül megjegyzéseket tehetett a már átalakult társaira. Ennek következtében mire kicsöngettek a tripla átváltoztatástanról, már egészen kellemesen érezte magát.

***

 

Aznap Harryéknek már nem volt több órájuk, így közösen elmentek a könyvtárba, hogy még estig kész legyenek a Piton által feladott házival. A tanév kezdete óta már szinte minden délutánjukat a könyvtárban töltötték, mivel Hermione unszolására elhatározták, hogy komolyan felkészülnek az év végi vizsgákra. Szerencsére a tanulás közös munkával sokkal könnyebben ment mint gondolták volna, mivel tudtak egymásnak segíteni a felkészülésben. Neville-nek gyógynövénytanból vették hasznát, Harry és Ginny a SVK-ban volt otthon, Luna nagyon szerette a legendás lényeket, így ő Hagrid óráira tudta felkészíteni barátait, Hermione mindig minden évszámot és varázslótörténelmi eseményt pontosan ismert, Ron pedig, mivel Harryvel és Lunával felvették a mugliismeretet, tantárgynak, abban tudott segíteni barátainak, mivel az apjával nyaranként gyakran eljárt dolgozni, ahol megbűvölt mugli eszközökkel gyűlt meg a bajuk. Ennek köszönhetően szinte ők lettek az egész évfolyam legjobb tanulói, ami mind tanáraikat, mind társaikat nagyon meglepte, lévén, hogy eddigi éveikben csak Hermione jeleskedett.

 

Mivel Harry Hermione és Ron korábban befejezte a tanulást, ezért ők elmentek meglátogatni Hagridot, amíg Neville még Lunának segített a gyógynövénytanban.

Mikor Hagrid beengedte őket kunyhójába, a szokásos kőkemény keksszel és meleg teával kínálta a triót.

- És hogy vagytok mostanában?- kérdezte Hagrid, hogy megtörje a csendet.

- Jól - válaszolt egy kis idő múlva Harry

- Unalmas így az év, hogy nem történik semmi szokatlan - tette hozzá nevetve Ron

- Tán nem örültök, hogy vége a háborúnak?

- De, de, csak mégis más volt, mikor nem csak tanulni kellett - mondta Ron

- Én azt hallottam, Dumbledore tervez valamit.

- Mit? - kérdezték egyszerre

- Hát… az egyik nap véletlenül rányitottam a Dumbledore-ra és Pitonra az igazgató úr irodájában. Épp valami sorsolásról beszélgettek, és Piton nem látszott túl boldognak.

- Mikor látszik annak? - nevetett fel Ron.

- Na jó, de most idegesnek tűnt. Nem hiszem, hogy fontos dologról beszélgettek volna, de Piton elég bosszúsnak látszott

- És mit akart tőled Dumbledore? - tette fel a következő kérdést Hermione

- Csak, hogy szerezzek be pár dolgot valami főzethez az Abszol útról.

- Milyen dolgokat? - faggatta tovább Hermione

- Nem tudom gyerekek... Nem szabad elmondanom senkinek - válaszolta vontatottan a vadőr

- Jaj már, Hagrid!!! Úgy is kiszedjük belőled - mondta Ron, és tovább faggatta, minden eredmény nélkül. Sötétedéskor aztán Hagriddal együtt visszatértek a kastélyba, hogy megvacsorázhassanak. A trió, mielőtt leült volna a Griffendél asztalához, megkereste Neville-t és Lunát. Hagrid leült a tanári asztal neki odakészített székére, majd beszélgetni kezdett a mellette helyet foglaló Bimba professzorral. Harryék, miután leültek, észrevették, hogy egyre több diák áramlik be a terembe, a 4 házvezető tanárt követve. Mivel ez egyáltalán nem számított mindennapi látványnak, a trió a frissen ékezett griffenéleseket kezdte el kérdezgetni, hogy miért hívták őket össze. Megtudták, hogy azért gyülekeznek, mert Dumbledore professzor valami fontos dolgot szeretne bejelenteni.

 

Miután minden diák és tanár helyet foglalt, az igazgató felállt, és késével háromszor megkocogtatta poharát, minek hatására az egész terem teljesen elnémult.

Dumbledore letette a kést és a poharat, végig nézett a házakon, majd így szólt.
- Örülök hogy ilyen gyorsan összegyűltünk!

Remélem senkit nem zavartam meg valamilyen fontos tevékenysége közben, - ha mégis, utólagos elnézést kérek, - de bejelentésem az iskola minden diákjára és tanárára vonatkozik. Idén - a Roxfort fennállása óta először - jómagam, és tanári kar úgy döntött, hogy az idei karácsonyi bál nem csak a mulatozásról, hanem az ajándékozásról is fog szólni. Ebben a játékban, mint már említettem, minden diák, és tanár részt köteles venni, s mindenki kap, illetve ad majd ajándékot. Azt, hogy ki kit lep meg, egy sorsolás dönti el, melyet hamarosan végrehajtunk. A sorsolás végén mindenki hall majd egy hangot, ami tudatja annak az illetőnek a nevét, akinek az ajándékot készíteni kell. Az ajándékozók képtelenek lesznek elárulni társaiknak, az ajándékozott személy kilétét, mivel egy egyszerűbb megszeghetetlen esküvel erről gondoskodtam. A sorsolást én fogom végezni egy bonyolultabb varázsigével…

Mikor Dumbledore befejezte mondandóját, meglengette pálcáját, melyből aranyszikrák törtek elő, s áradtak szét az egész nagyteremben, majd eltűntek.

- Ti is hallottátok? – kérdezték egyszerre legalább százan a nagyteremben.
- Úgy gondolom, varázslatom sikeresnek bizonyult, így hát nem is rabolom tovább az időtöket. Az ajándékozásra a karácsonyi bál során kerül majd sor. Mindenkinek jó étvágyat kívánok - mondta, majd tapsolt kettőt, s az összes asztalon megjelent a fenséges vacsora.

Egy ideig egyik ház sem kezdett enni, mert elmerültek a beszélgetésben, mikor aztán kelletlenül rájöttek, hogy Dumbledore varázslatát nem lehet kijátszani, hozzákezdtek a vacsorához.

 

Tovább

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kivansagust.blog.hu/api/trackback/id/tr441693839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása