HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Lissel: szia! nagyon jó történet!!! :D ti ketten vagytok a kedvenc íróim :D (Assa & Mellons) (2012.07.29. 12:06) Assa ajándéka - második rész
  • mabym: Végre rájöttem hogy kell kommentet írni :D Bocsi hogy idáig tartott :) Nagyon nagyon örülök hogy e... (2010.04.25. 00:04) Nusika93 ajándéka
  • mabym: Nahát :) Végül is igaz. És úgy látom nem csak nekem tetszik ennyire! :D Nagyon ügyes vagy és még ... (2010.04.25. 00:01) mabym ajándéka
  • Tiszy: Jaj én meg tökre várom. :D:D Direkt fogalmaztam meg úgy ezt az ötletet, hogy őket is lehessen írni... (2010.02.27. 14:41) Tiszy ajándéka - 2. rész
  • Robin Mors: Nekem megvannak még, amiket kértél. :D Szerintem még majd hétvégén kijavítom ezt (valószínűleg csa... (2010.02.27. 12:21) Tiszy ajándéka - 2. rész
  • Utolsó 20

Címkék

2009.02.23. 20:55 Merengő Adminok

Brumbal ajándéka

 

Ajándékozott: Brumbal
Korhatár: 12
Figyelmeztetések: nincs
Leírás: Topher egy kétbalkezes, ám szeretreméltó griffendéles diák, aki egyik nap találkozik egy nem mindennapi beszélgetőpartnerrel... A cím jelentése olvasható a novellában. (a végén Topher ezt ajánlja névnek)
Kívánság: A történet a (távoli) jövőben játszódjon. Egy saját szereplő (pl. Roxfortban) összefut Rowling egyik szereplőjének szellemével. Kérek némi magyarázatot a megboldogult halálának körülményeire, és - ha nem egyértelmű - arra, hogy miért félt a haláltól. A szellemmel találkozó egyén napját/hetét/évét/életét befolyásolja ez a találkozás. Lehet komikus vagy egészen komor hangvételű.

 

Még mielőtt belevetnéd magad az olvasásba, nézd át ezt a rövid leírást a feltöltésről.  

Minden nap egy-két ajándékot teszünk fel a blogra, csak az ajándékozott neve szerepel majd rajta, a szerző neve titokban marad az utolsó ajándék megjelenéséig (ez kb. egy hónap múlva lesz). Ez után mutatjuk meg a „leleplező” listát, amikor is kiderül, hogy kik a rejtélyes alkotók.  

Ezért nyomatékosan kérünk, hogy amíg ez a lista fel nem kerül a blogra ne töltsd fel a munkádat semmilyen archívumba, vagy internetes oldalra, és ne áruld el SENKINEK, melyik műnek vagy a szerzője, vagy ki az ajándékozottad. Ez természetesen csak az ajándékozás idejére vonatkozik, utána azt teszel a munkáddal, amihez kedved van.  

A blogbejegyzésekhez lehet kommenteket írni, reagálni az ajándékokra. Viszont mivel ezek ajándékok, nem „építő jellegű” kritikát várunk, mint a Merengőre. Itt csak jót lehet írni.

 A blogot úgy választottuk, hogy regisztráció nélkül is lehessen kommentet küldeni, de a blog szerkesztői néhány hete úgy döntöttek keresztbe tesznek nekünk, és kötelezővé tették a regisztrációt. Ez egyébként elég gyorsan megy, szóval ha még nincs ilyen indapass neved, szerezz egyet, és írj valami visszajelzést az ajándékokhoz (nem csak a sajátodhoz, máséhoz is lehet).  

A blogszerkesztők újítása miatt sajnos az a lehetőség is elveszett, hogy az ajándék készítője reagálni tudjon a kommentekre anélkül, hogy kiderülne ki is valójában. Ezt a problémát megpróbáljuk úgy áthidalni, hogy regisztrálunk egy közösen, mindenki által használható anonymus nevet, e-mailben elküldjük az hozzá tartozó adatokat, és így bárki válaszolhat „névtelenül” is a saját kritikáira. Fontos, hogy ezt a nevet csak annál az ajándéknál használd, amit Te készítettél és ne felejts el átjelentkezni a saját nicknevedre, ha máshova kommentelsz. Kissé bonyolultnak hangzik, de ez a legjobb megoldás.

  Jó olvasást!

 

 

The Burdened One

 

ÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Puff, puff, puff, puff, puff, BAMM!

Hahaha!

Mi van, Strife, megint nem néztél a lábad elé?

Jaj, ugye nincs baja?

Bamba!

– …már meg se lepődök…

Tudod, Topher, a lépcsőn nem árt figyelni…

Christopher Strife kisöpörte a haját a szeméből, és vigyorogva fölnézett. Éppen a lehető legesetlenebb pózban feküdt a lépcső legalján, miután szerencsésen legurult róla. Szemeiben vidámság csillogott, ahogy lassan feltápászkodott. Most végzett a hatodik évével a Roxfortban, bár nem egy tantárgyból rezgett a léc, hogy átengedik-e. Előtte gyerekkori barátja, Emily Fair állt, fejét rosszallóan csóválva. Mivel Emily félvér volt, tudta, hogy boszorkány, és bár Topher csak tizenegy éves korában jött rá varázsló-létére, már kiskorukban összebarátkoztak. Emily alacsony, rövid, barna hajú lány volt, szikrázó zöld szemekkel. Bár legnagyobb bánatukra nem egy házba kerültek, barátságuk nem szakadt meg az évek folyamán.

Topher, hol a ládád? – kérdezte meg Emily hirtelen.

Ööö… hoppá…

Azt ne mondd, hogy…

Topher szégyenlősen lesütötte a szemeit, bár arcáról nem tűnt el vigyora.

Esküszöm, Topher, egyszer elhagyod a fejedet is. Képes lettél volna hazamenni a ládád nélkül, mi?! Mi lenne velem nélküled?

Szétesnék – vigyorgott Topher.

Az biztos. Na, futás vissza a klubhelyiségbe a ládádért!

Igenis! – tisztelgett Topher – Foglalsz nekem olyan semmik által húzott valamit, ugye?

Fiákereknek hívják őket! Jut eszembe, Felis hol van?

Még nem jött ide? Akkor futás közben megkeresem… Ki tudja, talán látom a Vén Settenkedőt is!

Milyen kísértetnév már ez… Vén Settenkedő... szerintem nem is létezik, csak kitalálták… Még sosem láttuk…

Azért, mert settenkedik! Na én mentem! Foglalj olyan bigyót!

FIÁKER!

Topher a lány kiáltását már csak fél füllel hallotta, ugyanis már azon a lépcsőn rohant felfelé, amin nem sokkal korábban lebukfencezett.

Felis Malfoy az ősi Malfoy család utolsó sarja volt. Kisebbfajta botrányt okozott, hogy a Mardekár helyett a Griffendélbe osztotta őt a Süveg, így gyakorlatilag mindkét ház kiutálta, a másik kettő meg az ősei miatt. Még szerencse, hogy Topher is griffendéles, és ráadásul mindig mindenkivel barátkozni akar, így lassan a Malfoy fiút elfogadta a saját háza, és mivel Emilyvel is hamar megtalálta a közös hangot, a Hollóhát is megbékélt a fiúval.

Topher villámgyorsan rohant végig a folyosókon. A szembejövő emberek nevettek rajta, hisz tudták milyen szétszórt, kétbalkezes és feledékeny. Ráadásul sem a tanulásban nem állt az élen, se a kviddicsben nem volt jó. Azonban úgy tűnt, a magas termet, a vállig érő ébenfekete haj, a sötétkék szempár, az enyhén barna bőr és az arcán állandóan jelen lévő vigyor elég volt hozzá, hogy népszerű legyen a lányok körében, vidámsága, életkedve, és az, hogy mindig mindenhez volt valami hozzáfűznivalója, pedig a fiúk szimpátiáját is kivívta. A tanárokét már kevésbé…

Az egyik teremből pufogást hallott, így megállt. Lassan elővette a pálcáját, majd hangtalanul benyitott. A látványtól rosszallóan összeszűkült a szeme, és végrehajtotta az egyetlen varázslatot, ami nonverbálisan tökéletesen ment neki: a lefegyverző bűbájt. A teremben lévő hetedéves mardekáros kezéből kiröppent a pálca. Dühösen körülnézett a tettest keresve, majd mikor szembesült azzal, hogy Topher kezében pálca van, csak lángoló szemekkel nézett rá.

Ejnye, Nott – rázta meg a fejét Topher. – Nem tanítottak meg téged, hogy ne bántsd a kisebbeket?

Mocskos sárvérű…

Én is szeretlek – vigyorgott Topher.

Ezzel a másik pálcája felé sétált, felvette azt, és visszaadta tulajdonosának, mire Nott egy utolsó fenyegető szemvillanással kiment a szobából, Topher meg a másik jelenlévő felé fordult.

Minden oké, Felis?

A legifjabb Malfoy tizenhat évéhez képest alacsony volt, de a jellemző Malfoy-jegyeket örökölte. Szürke szemei voltak, és hosszú, derékig érő tejfölszőke haját összefogta. Bár sápadt bőre volt, mindehhez babaarc is társult, ami persze a lányok egyik kedvencévé tette. Most a földről tápászkodott fel, kissé megtépázott talárban.

Persze… - motyogta.

Ne hazudj.

Kibírom. Volt már rosszabb is, te is tudod. Azért… köszönöm.

Nincs mit, szöszi. Siess, Emily foglal nekünk olyan… izét.

Fiákert?

Azt-azt. Siess, nekem mennem kell, mert fennhagytam a ládámat.

Felis felsóhajtott.

Miért nem vagyok meglepve?

Én nem tudom… – nézett „ártatlanul” Topher.

Na siess, segítek Emilynek fiákert foglalni.

Oké!

Ezzel Topher szabályosan kirobbant a teremből, folytatva útját a klubhelyiség felé.

 

A Kövér Dáma portréja előtt természetesen nem tudott megállni, így hasra vágódott. A Dáma felsóhajtott.

Mit hagyott már megint itt, Mr. Strife?

A ládámat – vigyorgott Topher, miközben feltápászkodott.

A Dáma színpadiasan ismét sóhajtott egyet.

Nem is maga lenne, Mr. Strife, ha nem hagyott volna itt valamit… na jöjjön…

A portréajtó kinyílt, utat engedve a feledékeny griffendélesnek.

A hálóterembe érve megtorpant. Pont a ládája fölött egy kísértet lebegett. Topher egyből felismerte, noha most látta először. A Vén Settenkedő volt, bár az igazi nevét nem tudták, a diákok ragasztották rá ezt a nevet évtizedekkel korábban. Magas, nyurga férfi volt, félhosszú hajjal, horgas orral, és szúrós szempárral. Lassan Topher felé fordult, majd jéghideg hangon megszólalt.

Nem vagyok vén. Harmincnyolc éves koromban haltam meg.

Topher öntudatlanul hátrált egy lépést. Sűrűn pislogott, ahogy próbálta megtalálni a szavakat.

Ööö… elnézést, tudja…

Nem kéne a szóbeszédekre hagyatkoznia mindennel kapcsolatban.

Oké… - motyogta.

Nem hallom!

Oké. Hé, én tudom ki maga! Láttam a festményét az igazgatói irodában! Maga igazgató volt! Csak a neve nem rémlik…

A kísértet összehúzta a szemeit, és pont már pont Topher arca előtt lebegett, amit azonban a tinédzser nem vett észre olyan erősen gondolkozott.

És mit keresett maga az igazgatói irodában? – sziszegte fenyegetően a szellem.

Nem vagyok, egy mintagyerek, na. De mi is volt a neve… Phienas… Dumbledore?!

Perselus Piton, maga idióta!

Majdnem… - vont vállat vigyorogva Topher.

Piton frusztráltan mindkét kezével a hajába túrt.

Maga tiszteletlen, mondták már?

Inkább szemtelennek szoktak nevezni. Na de nézzenek oda! Elvárja, hogy tudjam a nevét, de maga nem tudja az enyémet?!

Piton szemei kidülledtek, és láthatóan másodpercekre volt a felrobbanástól… már ha egy kísértet fel tud robbanni…

Topher újra elvigyorodott, majd enyhén meghajolt.

A nevem Christopher Strife, barátoknak Topher, ellenségeknek Strife, vagy csak szimplán „bambagyerek”, „hülyegyerek”, vagy „sárvérű”.

Piton ismét összehúzta a szemeit, de ezúttal inkább meglepődve, mint rosszallóan.

Még mindig… használják… azt a szót?

Mit? Hogy sárvérű? Persze. A második háború óta semmi sem változott ezen a téren szinte, pedig az már százötven éve volt.

Piton elgondolkozva messzebb lebegett a fiútól. Topher türelmetlenül lépkedett egyik lábáról a másikra. Nem akarta megzavarni a szellemet, de sietett volna már barátai után, ugyanakkor hallani akarta, vajon van e valami mondanivalója a férfinak.

Százötven év… – morfondírozott Piton. – Kísértetként fel sem tűnik az embernek, mennyi idő telik el… Nem is nagyon tudom mi történt a Potter családdal…

Senki nem tudja pontosan – vont vállat Topher, mire Piton ismét ránézett.

Hogy? – kérdezte éles hangon.

Harry és Ginevra Potter, valamint Ronald és Hermione Weasley, bár a gyerekeiket ide íratták be, pár év elteltével Amerikába emigráltak, és nevet változtattak, mert elegük lett a felhajtásból – darálta unottan Topher a mágiatörténetre bemagolt anyagot. – Elképzelhető, hogy pár generációval később visszatértek, és ismét ide járnak a leszármazottaik, de ezt semmi nem bizonyítja. Legalábbis ezt kellett megtanulnunk.

Szerintem is visszatértek – Piton halványan, bár kissé fenyegetően elmosolyodott.

Miből gondolja? – csodálkozott Topher.

Semmiből… csak ismertem Harry Pottert. Imádta a Roxfortot. És… az egykori Halálfalók?

Topher sötéten felnevetett.

Még mindig élnek a leszármazottaik. Vannak olyanok, mint például a Nott, vagy a Monstro család, akik még mindig hűek Voldemort eszméihez. Vannak, akik már szégyellik a múltat. Persze senki sem teljesen nyíltan hű a sötét mágiához. De itt, iskolában kijön.

Igaz – bólintott Piton. – És a Malfoy család?

Topher szemei veszélyesen összeszűkültek, és most rajta volt a sor, hogy éles hangon szóljon a másikhoz.

Nehogy egy rossz szót merjen szólni rájuk, tudtommal maga is Halálfaló volt!

Eszem ágában sem volt! – csattant fel Piton is – Te pedig ne mondj semmi olyasmit, amiről nem tudsz semmit!

A kísértet és a fiatal fiú arca ismét veszélyesen közel került egymáshoz, és mindkettőjük szemei szikráztak.

Amúgy ha tudni akarja – szólalt meg ismét Topher –, a Malfoy család már nem hű a sötét eszmékhez. Olyannyira nem, hogy a legfiatalabb tag, már griffendéles, és az egyik legjobb barátom.

Nocsak… - suttogta Piton, továbbra is Topher szemeibe fúrva tekintetét.

Pár pillanattal később ismét hátrébb lebegett gondolataiba mélyedve. Topher nem bírt a kíváncsiságával, és megkérdezte:

Ööö… professzor úr? Ugye hívhatom így?

Hívhat. Mit akar?

Igaz, hogy valaki akkor válik kísértetté, ha félt a haláltól?

Piton csak pár másodperces csönd után válaszolt.

Valójában ennél sokkal bonyolultabb a helyzet, de nagyvonalakban így van.

És… maga…

Ez nem tartozik magára! – csattant fel Piton.

Újabb pár másodperces csönd után Topher ismét megszólalt.

Van köze ahhoz, hogy szerelmes volt Harry Potter anyjába?

Mi? Hogy? Ezt meg honnan tudja? – Piton se köpni, se nyelni nem tudott.

Nem tudtam… eddig… – vigyorgott alattomosan Topher. – Csak tippeltem…

Piton ismét úgy nézett ki, mint aki mindjárt felrobban, de inkább mérgesen hátat fordított a fiúnak.

Tipikus, szemtelen griffendéles…

Nos? Volt köze hozzá?

Volt! Megesküdtem, hogy megvédem Harry Pottert, és azzal a tudattal haltam meg, hogy a fiúnak meg kell halnia! Féltem, hogy mit fog nekem mondani Lily a másvilágon! Igen, féltem a haláltól! Most boldog?!

Piton a kirohanása után ismét a fal felé fordult, rá sem nézve a döbbent fiúra.

Sajnálom… - motyogta Topher.

– …persze…

Tényleg… és Lily tudta, hogy maga… érti…

Hogy szerettem? Nem. Soha nem mondtam el neki.

Ismét csönd ült közéjük. Topher már kezdte nagyon kényelmetlenül érezni magát. Végül Piton a fiú felé fordult.

A ládája miatt jött, nem? Le fogja késni a fiákereket.

Jaj, tényleg! – Topher előrevetette magát, és elkezdte húzni maga után a ládát.

Még valami – szólt utána Piton. – Kérdezte, honnan tudom, hogy Potterék visszatértek Angliába. A válasz egyszerű: Lily Evans Potter szikrázó zöld szemeit még a leszármazottaiban is felismerem.

Topher zavartan nézett rá, majd Piton mosolyát látva elkerekedtek a szemei.

Úgy érti…

Menjen – vágott a szavába a kísértet. – És ne kövesse el azt a hibát, ami én Lily esetében. És vigyázzon a Malfoy fiúra.

Topher elvigyorodott, és bólintott.

Viszlát, professzor!

A kísértet csak biccentett, majd hatalmasat sóhajtott, amikor egy kiáltás, és sorozatos puffanások jelezték, hogy Topher a ládájával együtt legurult a lépcsőn.

 

Tíz perccel később Topher kék-zöld foltokkal tarkítva végre megérkezett a fiákerekhez, amit két barátja foglalt neki. Felis ránézett.

Mi a jó ég történt veled?!

Lépcső… - vigyorgott Topher.

Nem tudsz vigyázni?

Nem, nem tud – válaszolt a fiú helyett Emily, majd Topherhez fordult. – És, hol voltál eddig? Csak nem találkoztál a Vén Settenkedővel?

Bár a lány gúnyosan kérdezte, Topher tőle szokatlanul komoly arccal bólintott.

Van neki neve is. Perselus Piton.

Mi? – kiáltott fel Felis – Ez komoly? Perselus Piton a Vén Settenkedő?

Aha! – bólintott Topher, immár ismét vigyorogva – És meghagyta, hogy vigyázzak rád, szöszi.

Hagyjál már…

Emily felnevetett, majd beterelte két barátját a fiákerbe., Topher pedig ismét megszólalt.

Szerintem nem jó név neki a Vén Settenkedő… túl.. gúnyos.

Akkor mi lenne neki jó név? – kérdezte Felis.

Nem is tudom… mondjuk A Nehéz Sorsú… vagy valami…

Szerintem örülne neki – bólintott komolyan Emily.

Topher ránézett a lányra, elmosolyodott, és elhatározta, hogy Perselus Piton mindkét tanácsát megfogadja…

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kivansagust.blog.hu/api/trackback/id/tr48961745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brumbal 2009.02.24. 20:12:43

Kedves Anonym Író!

Köszönöm, hogy dolgoztál a történettel. Csak most nézem, hogy talán túl sok kikötést adtam meg, de megoldottad, minden pontnak megfelelt a sztorid. :) Különösen tetszett a sárvérűs rész.

Üdv: Brumbál

Rejtélyes alkotó 2009.02.24. 20:54:06

Kedves Brumbál!

Nagyon örülök, hogy tetszett ez az írás, kicsit aggódtam, ugyanis nem nagyon szeretek saját karakterekkel dolgozni, nem nagyon tudtam megítélni, hogy milyen lett, de ha tetszik, akkor minden rendben :) A kikötések miatt pedig nem kell aggódnod, egyáltalán nem volt sok :)

LittleBlackLily 2009.03.03. 00:29:40

ó szuper lemaradt a vége. miért nem lepődök meg azon, hogy itt se bírja a szivecskét?
szóval, akkor előről. A griffendéles MAlfoy-palántán jót vigyorogtam, tetszett az ötlet. Piton mint szellem?! először csak annyi volt a reakcióm, hogy "na ne már..."
de aztán meggyőztél. El tudom hinni róla simán, hogy félt meghalni...
tetszett a történet, hangulatos volt, ötletes - csak az a kár, hogy a szösszenetnyi idő alatt megismert szereplők életéből csak egy ekkora szeletkét láthattunk - én még szívesen olvasnám tovább :D

Rejtélyes alkotó 2009.03.03. 18:44:11

óóó, szia LittleBlackLily, hát téged ismerlek Merengőről is, de majd meglátod, ha lelepleződök :D örülök, hogy elnyerte tetszésedet, és hogy sikerült meggyőznöm téged :D nekem is Felis a kis szívemcsücske, meg Topher ^^ és nem merek róluk többet írni, nem merek saját karakterekkel dolgozni... de ki tudja, még bármi lehet :)

lizieyre 2009.03.03. 22:54:33

Állati :D Nem nagyon olvasom itt el az olyan sztorikat, ami nincs megadva párosítás -mert én ált. azokat olvasom el, és néha tévedek rá ilyenekre, de ez marha jó volt. Jól lehet az a megérzésem, hogy Emily Potter leszármozott?
süti beállítások módosítása